Kılıçdaroğlu’na Avrupa’dan “İBB ve Nihal Atsız” mektubu: “Aydınımıza büyük ihanet“

Kılıçdaroğlu’na Avrupa’dan “İBB ve Nihal Atsız” mektubu: “Aydınımıza büyük ihanet“

HDF Genel Başkanı Necip Şahin, İBB’nin İstanbul’da bir parka “Nihal Atsız” adını verme girişiminden duyulan rahatsızlığı Kılıçdaroğlu’na yazdığı bir mektupla bildirdi ve “Eğer bu isim verilirse Sabahattin Ali’nin yüzüne nasıl bakacağız?” sorusunu yöneltti

Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Genel Başkanı Necip Şahin İstanbul’da bir parka “Nihal Atsız” adının verilmesine ilişkin adımı eleştirerek Avrupa’daki Türk sosyal demokratların da bu hamleden rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. 

“CHP DÖNEMİNDE BU DURUM KABUL EDİLEMEZ”

Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazan Necip Şahin tepkilerini özetle şöyle aktardı:

“Basından öğrendiğimize göre, İBB İstanbul’da bir parka ‘Nihal Atsız’ adını verme kararı almış̧. Türkiye’de faşizmin, ırkçılığın onulmaz bir yaratığının adının, hem de CHP döneminde, bir parka verilmesi, kabul edilemez bir durumdur. 

Yakın tarihimizden de çok iyi biliyoruz ki, Türk edebiyatının aydınlık yüzü, büyük şair, romancı, mücadele insanı Sabahattin Ali’yi milli eğitim bakanına şikayet eden, yıllarca acılar yaşamasına neden olan işte bu faşist Nihal Atsız’dır. 

“AYDINIMIZA BÜYÜK  İHANET”

İstanbul Belediye Başkanı bu yanlış kararı durdurmazsa, yaşanan acıların, Sabahattin Ali’nin yüzüne nasıl bakacağız? Eğer bu karardan vazgeçilmezse, içimizden birisi çıkıp da Kuyucaklı Yusuf’tan, leylim ley’den, aldırma gönül’den söz etmesin. 

Sayın Genel Başkanım, bu yanlış karar daha şimdiden durdurulmalıdır. Yoksa edebiyatımıza, aydınlarımıza, kendi dünya görüşümüze bundan daha büyük bir ihanet olamaz.”

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT
1 Yorum