Kılıçdaroğlu’na Akbelen’de protesto: Başarır ve Tanal’ın eylemcilere sözleri tepki çekti

Kılıçdaroğlu’na Akbelen’de protesto: Başarır ve Tanal’ın eylemcilere sözleri tepki çekti

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'na açılmak istenen kömür madeni sahası için ağaçların kesilmesi nedeniyle bölge sakinlerinin protestoları devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da destek için Akbelen'e gitti. Konuşmaların ardından ise Kılıçdaroğlu kesim alanına girmeden arabaya binince etraftaki vatandaşlar arabanın ön kaputuna vururken attıkları "Arabaya değil barikata" sloganlarıyla tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu çağrılara kulak verip ağaçların kesildiği alana da gitti.

Akbelen Ormanı'nda kömür madeni sahası için ağaç kesimi günlerdir devam ediyor. Yurttaşlar ise ağaçların kesilmesine karşı çıkarak tepkilerini bölgede eylemleriyle gösteriyor.

Eylemine devam eden yurttaşlara destek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da beraberindeki heyetle Akbelen'e geldi. Kılıçdaroğlu "Direne direne kazanacağız" sloganı ile karşılandı.

Vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, "Kemal kardeşiniz sizin yanınızda. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Hukukçu arkadaşlarımı da bu konuda görevlendireceğiz" diyerek söz verdi.

Heyetin yaptığı konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu, ağaçların kesildiği alana girmeden arabaya bindi. Kılıçdaroğlu'nun dönmesine tepki gösteren vatandaşların bir kısmı arabaya vurarak "Arabaya değil barikata" sloganları eşliğinde tepki gösterdi.

Tanal ve Başarır’a tepki

Kılıçdaroğlu ile beraber Akbelen’e giden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal bölgede yurttaşlarla tartıştı.

Bir yurttaşın tepki göstermesi üzerine Tanal, “Sizin gibi insanlar yüzünüzden iktidarı kaybettik. AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsun, sen AKP’nin provokatörüsün” dedi.

Yurttaş Tanal’a cevap olarak “Bizim sayemizde kazanacaktınız, iyi ki kazanmamışsınız” dedi.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum