Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce adaylıktan çekilecek mi? "Köroğlu gibi dövüşmeye…”

Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce adaylıktan çekilecek mi? "Köroğlu gibi dövüşmeye…”

Türkiye'de Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Merkezi’nde Muharrem İnce ile görüştü. Kılıçdaroğlu “Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz” derken, İnce adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu’na CHP grup başkanvekilleri Özgür Özel ile Engin Özkoç ve MYK üyeleri Selin Sayek Böke ile Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Görüşme öncesi Memleket Partisi Genel Merkezi’nin önünde bir kişi “Sn. İnce oyları bölmeyin çekilin” pankartı açtı.

İki lider yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu “Bizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Doğal olarak deprem bölgesi olmak üzere pek çok sorunu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili çözümleri de ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce’nin görevi” ifadelerini kullandı.

İnce “Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk’ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan’a teşekkür ediyoruz. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Herkes ateş ediyor bize, biz de döne döne vuruşmaya devam edeceğiz. Hoş geldiniz, güle güle…” açıklamasını yaptı.

İnce, “Adaylıktan çekilecek misiniz?” şeklindeki soruya “Adaylıktan çekileceğim demedim” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum