Kılıçdaroğlu ikinci kez yenildi

Kılıçdaroğlu ikinci kez yenildi

CHP’de ilk günü lider değişimi ile tamamlanan kurultayın ikinci etabında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri seçildi. Kurullarda Genel Başkan Özgür Özel'in hazırladığı anahtar listenin yüzde 87 oranında ağırlığı görüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı tamamlandı. İlk gün çetin geçen genel başkanlık yarışını ikinci turda değişimcilerin adayı Özgür Özel kazandı. İkinci günkü 60 kişilik Parti Meclisi ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu seçimi yapıldı. PM ve YDK için toplam 490 kişi aday oldu, aday sayısı fazla olunca başvuru saati sürekli ileri alındı ve kurultay fiilen üçüncü güne taştı. Pazartesi sabaha karşı 05.30’da başlayan oy verme işlemi saat 11.00’da sona erdi. Sonuçlara üç gün itiraz hakkı var, resmî sonuçlar bu süreçteki itirazların değerlendirilmesinin ardından açıklanacak. CHP tüzüğüne göre 60 kişilik Parti Meclisi’nin sekiz üyesi ‘Bilim Kültür Sanat Platformu’ndan (BKSP) geliyor.

Partinin yeni lideri Özgür Özel seçimi 636’ya karşı 812 oyla kazandığı günün sabahında 81 il başkanıyla toplantı yaptı ve bir anahtar liste çıkardı. Partinin eski Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da ‘denge denetleme’ adını verdiği bir liste açıkladı.

SALICI’NIN LİSTESİNDEN SEKİZ KİŞİ LİSTEYİ DELDİ

Salıcı’nın hazırladığı bu listeden sekiz isim Özel’in listesini deldi. Ancak 363 oy alan Salıcı gençlik ve kadın kotası uygulaması öncesinde PM’ye girmiş de olsa, kotalar uygulandıktan sonra liste dışı kaldı.

Denge ve Denetleme Listesi’nden Müslim Sarı, Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Orhan Sarıbal, Ali Haydar Hakverdi, Koza Yardımcı, Aylin Nazlıaka ve Saniye Barut Özel’in listesini delerek PM’de yer aldı.

Deniz Yavuzyılmaz ise her iki listede de yer almadığı halde PM’ye seçildi. PM üyeliği seçimlerinde en yüksek oyu alan üç isim Gökan Zeybek (648), Özgür Karabat (643), Bedirhan Berk Doğru (633) oldu. Gençlerden en yüksek oyu 31 yaşındaki Ozan Işık aldı.

Kadın ve gençlik kotası uygulandıktan sonra oluşan Parti Meclisi şöyle:

Parti Meclisi Üyeleri

Gökan Zeybek

Özgür Karabat

Bedirhan Berk Doğru

Ozan Işık

Deniz Yücel

Gamze Taşçıer

Murat Bakan

Suat Özçağdaş

Cem Aydın

Baki Aydöner

Ensar Aytekin

Gül Çiftçi Binici

Selin Sayek Böke

Canan Taşer

Pınar Uzun Okakın

Mahir Yüksel

Erhan Adem

Burhanettin Bulut

Ecevit Keleş

Ali Abbas Ertürk

Hikmet Erbilgin

Ali Haydar Fırat

Bülent Nuri Çavuşoğlu

Hüseyin Yaşar

Berker Esen

Ulaş Karasu

Müslim Sarı

Deniz Yavuzyılmaz

Zeliha Aksaz Şahbaz

Özgür Ceylan

Hikmet Yalım Halıcı

Erbil Aydınlık

Sevgi Kılıç

Yalçın Görgöz

Orhan Sarıbal

Turgay Özcan

Melisa Uğraş

Mehmet Tüm

Ali Haydar Hakverdi

Mehmet Necati Yağcı

Sinem Kırçiçek

Mustafa Sezgin Tanrıkulu

Semra Dinçer

Hüseyin Can Güner

Ahmet Hakan Uyanık

Şengül Yeşildal

Emin Umut Dikili

Mehmet Alkın Denizaslanı

Nazan Güneysu

Koza Yardımcı

Aylin Nazlıaka

Saniye Barut

Bilim Kültür Sanat Platformu Üyeleri

Yankı Bağcıoğlu

Yalçın Karatepe

Volkan Demir

Baran Bozoğlu

İlhan Uzgel

Gülşah Deniz Atalar

Gökçe Gökçen

Armağan Erdoğan

Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri

Ayça Akpek Şenay

Esin Fatma Temel

Hümeyra Akkuş Sandıklı

İsmail Emre Telci

Ekincan Aksoy

Özkan Tice

Aysem Gülmez

Deniz Çakır

Süleyman Bülbül

Deniz Demiröz

Nurdan Yücal

Turan Taşkın Özer

Ali Balta

Özgür Sağlam

Remzi Kazmaz

MYK’DA KİMLER OLACAK?

CHP’de gözler parti vitrinini oluşturan Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) çevrildi. MYK’da yer alacak isimler büyük oranda belli.

PM’ye Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanın giren Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Selin Sayek Böke ile Prof. Dr. Volkan Demir’in ekonomiden sorumlu olarak MYK’da yer alması bekleniyor.

Dış politikadan sorumlu olarak Prof. Dr. İlhan Uzgel’in de kurulda yer alacağı açıklanmıştı. Bilim-teknolojide Andaç Pamuk, milli savunmada ise emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu’ da MYK’da görev alacak isimlerden.

HABERE YORUM KAT