Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a 5 tane soru soruyorum...

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a 5 tane soru soruyorum...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Fahrettin Koca'nın Çin aşısı açıklamalarına yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplatısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ekonomik krizi vurgulayan Kılıçdaroğlu Fahrettin Koca'nın Çin aşısı açıklamalarına yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, "Bunların da gazeteleri var, sözde araştıyorlar konuyu. Birisi yazmış, "Kılıçdaroğlu asılsız iddialarla Sağlık Bakanlığının ticari sırlarını açıklamaya zorladı" diye. Hangi ticari sır? Bütün belgelerde var. Çin ile aramız bozulacakmış. Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulüm dolayısıyla aranız bozulmuyor da benim aşı sorumdan dolayı mı aranız bozuluyor?" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konu hakkındaki açıklamaları:

Geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir soru sordum. Şimdi yine başlayalım. Gazeteci arkadaş soruyor Bakan Koca'ya, "Sinovac aşısını Türkiye'ye getirilişinde iktidara yakın bazı şirketlerin aracı olduğu iddiasına ne diyorsunuz?". Cevap veriyor Koca, "Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac'ın kendisi ile yaptık. DMO ile Sinovac arasında herhangi bir aracı yok." diye. Ben de o aracı olan firmanın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim. Siz aracı yok diyorsunuz, size aracı yok diyen kim onu iyi tanı.

''ERDOĞAN SANA DOĞRU BİLGİ VERMİYOR''

O kişi size doğru bilgi vermiyor, sizi aldatıyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Senin bütün bakanların ve adına çalıştığın Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor, seni aldatıyor. Devlet Malzeme Ofisi ile Sinovac'ın yaptığı anlaşma benim elimde var sayın Bakan. Arzu edersen senin bulamadığın anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Rantın olduğu yerde siyasi akbabalar vardır. 1 milyon doz aşıyı bedava alıp, DMO'ya 12 milyon dolara satacaksın, ben sorduğum zaman da çevireceksin. Ne sırrı? Biz aşı ne formülle yapıldı diye sormuyoruz. 

1 milyon doz aşı bedava geldi ve DMO'ya 12 milyon dolara fatura edildi. Sinovac diyor ki, "Coronav aşısının Sinovac ve Keymen arasında imzalanan anlaşmalara uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na tedarik edildiğini teyit etmekteyiz" Anlaşmayı DMO ile yaptıklarından hiç bahsetmiyorlar. Demek sayın bakan yanıltıldı. 12 milyon dolar ne oldu? Keymen açıklama yaptı, "Masraflarımızı karşılamak için" diye. Yaptığın masraf 12 milyon dolar mı? 

Keymen ilaç DMO ile ilgili anlaşma yapıyor tabi. DMO, "Bana teminat vereceksin" diyor. Keymen ilaç teminat mektubunu veremiyor ve bunu da Çinli firma teyit ediyor. DMO kime bağlı? Hazine ve Maliye Bakanı'na bağlı ama Sağlık Bakanı'nın sırtına atıyorlar. 1 milyon doz aşı bedava gelseydi ve CHP iktidar olsaydı, 1 milyon doz aşıyı Filistin'e gönderirdi.

Bunların da gazeteleri var, sözde araştıyorlar konuyu. Birisi yazmış, "Kılıçdaroğlu asılsız iddialarla Sağlık Bakanlığının ticari sırlarını açıklamaya zorladı" diye. Hangi ticari sır? Bütün belgelerde var. Çin ile aramız bozulacakmış. Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulüm dolayısıyla aranız bozulmuyor da benim aşı sorumdan dolayı mı aranız bozuluyor? 

'TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI YENMİŞTİR'

128 milyar dolar küçük bir rakam değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir. Bunu uzun süredir dile getiriyorum. Erdoğan cevap verdi. "Salgın bahanesi ile yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü bunun için kullanılmıştır" diye. Yani salgın bahanesi ile bizi zora sokacaklardı, zora sokulmasın da diye kullandık diyor. Soru şu, "128 milyar doları kime sattın?" Döviz düştü, güzel. Hiç onları sormayalım. 128 milyar doları kime, kimlere sattın?

MB'nin internet sitesinde var. Her yıl para ve kur politikası ile ilgili açıklama yapıyorlar. 

Merkez Bankası yetiliyse MB böyle bir karar aldı mı almadı mı?

Erdoğan'a 5 tane soru soruyorum. Tüyü bitmemiş yetim, aylardır iş yapamayan esnaf, çiftçi adına soruyorum.  128 milyar dolarla ilgili hiçbir duyuru yok. 

1. Bu satış hangi yöntemle yapıldı?

2. Bu soru hangi tarihlerle yapıldı.

3. Hangi kurdan ne kadar döviz satıldı?

4. Bu ticaretin alıcıları kimlerdi?

5. Bu satış işleminin altında kimlerin imzası var? 

Sen ve damadınız el ele verdiniz 128 milyar doları Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz. Sorumlusu sensin. 

Bahçeli'ye sesleniyorum. 128 milyar doların nerelere gittiğini açıklamayın diye destek veriyorsun. Milletçilik, vatanseverlik bu mu? Yabancılara verildi yurt dışına çıksın diye. 

KAYNAK: GERÇEK GÜNDEM

FOTOĞRAF: AA

 

HABERE YORUM KAT