Kılıçdaroğlu “Avrupalı Türkler” ile görüştü: Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve laiklik vurgusu

Kılıçdaroğlu “Avrupalı Türkler” ile görüştü: Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve laiklik vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa’daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile dijital konferans platformu Zoom üzerinden bir telekonferans gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa’da faaliyet yürüten Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Zoom’da ağırladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) Başkanı Dr. Ali Sak, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Hüseyin Mat, Kuzey Ren Vestfalya Türk Öğretmenler Derneği (NRW TÖD) Şükrü Akarsu gibi isimler hazır bulundu.

TEOLOJİK VE İNKÂRCI ANLATIMA KARŞI ORTAK TUTUM

Telekonferansta Türkiye ve Avrupa’yı ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişi yapıldı.

image001.jpg

UNESCO’nun 2021 yılını Hacı Bektaş Veli yılı olarak ilan etmesine ilişkin görüşmelerde ise Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın Hacı Bektaş Veli’yi kendi teolojik ve inkârcı politikaları üzerinden dünyaya anlatılmasına karşı ortak bir tutum geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Türkiye’nin eşitlikçi, çoğulcu, laik ve demokratik bir cumhuriyet olma konusunda,  Aleviler, Kürtler, Ezidilerin, tüm inanç ve etnik kimliklerin anayasanın eşit vatandaşlık ilkesinden yola çıkarak, eşit koşullarda yaralanmalarının önemine işaret edildi.

Diğer taraftan Aleviliğin, Aleviler dışında bulunanlar tarafından tarif edilmesinin ise kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi.

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT