Kıbrıs sorununun çözülmesi için Almanya'dan medet umuyorlar!

Kıbrıs sorununun çözülmesi için Almanya'dan medet umuyorlar!

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, bugün Almanya'da gerçekleştireceği resmi temaslara başlıyor.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in Almanya temasları çerçevesinde bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la görüşeceği haberleri Fileleftheros ve Haravgi gazetelerinde yer aldı. 

Fileleftheros gazetesi, Almanya'nın Kıbrıs sorununun çözümüne dair hareketlilik görmek istediğini ve Hristodulidis'in Almanya'nın Türkiye'ye yönelik girişimlerde bulunmasını umut ettiğini belirtti. Hristodulidis-Scholz görüşmesinin ana konusunun Kıbrıs sorunu olacağı öne sürüldü. Rum Hükümet Sözcüsü Kontantinos Letimbiotis ise Almanya'nın Kıbrıs sorununda çözüm bulunması konusunda önemli bir müttefik olduklarını ifade etti. Hristodulidis'in Scholz'la yapacağı görüşmede AB'nin Kıbrıs sorununda daha etkin müdahale etmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacağı belirtildi. Ayrıca, görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve AB konularının ele alınacağı vurgulandı.

Haravgi gazetesi ise Hristodulidis'in Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) kuruluşunun 25. yılı etkinliğine katıldığını ve AMB Başkanı Christine Lagarde ile görüştüğünü aktardı. Hristodulidis'in Lagarde ile AB'nin Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına daha etkin katılımı, ekonomi ve kaçak göç konularını görüştüğü belirtildi. Ayrıca, etkinlik çerçevesinde Hristodulidis'in Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, AP Başkanı Roberta Metsola ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldiği bilgisi paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT