Kenevir yağından bilet yaptılar

Kenevir yağından bilet yaptılar

Çılgın tanıtım reklam kampanyalarıyla uzun süredir adından söz ettiren Berlin Toplu Taşıma Şirketi (BVG), yine aktüel ve tartışmalı bir konuya değinerek gündem yarattı.

Kenevirli biletler günlük bilet kategorisinde 8.80 euro olacak ve 17 Aralık’a kadar satılacak. 

Kenevir Yağı, kenevirin köklerinden üretildiği için içinde uyuşturucu özelliği olan THC veya CBD maddelerini barındırmıyor. 

BVG, bu anlamıyla legal olan ve kısa süreli kampanyası için bir de internet sayfası açarak neden böyle bir kampanya yürüttüğünü tanıttı.

Kenevir yağının prensipte ayçiçeği veya zeytin yağı gibi zararsız olduğunu belirtti ve biletleri, çocuklar ile hamile kadınların da çekinmeden tüketebileceklerini duyuran BVG, neden böyle bir girişimde bulunduğunu ise şöyle anlattı: “Noel’den önce yeterince stresli olduğunuz için otobüs ve trenlerimizle, A’dan B’ye giderken en azından biraz ara verebilirsiniz. Ve Noel stresinin geri kalanını azaltmak için sizi sadece eve getirmekle kalmayacak, aynı zamanda stresinizi alacak bilet sunuyoruz.”

Kenevir yağından bilet yaptılar

‘DÖNERLE TÜKETİN’ TAVSİYESİ

BVG, uyuşturucu kullanımının her türlüsüne karşı olduklarını ve bu nedenle toplu taşımada uyuşturucu kullanımının kesinlikle yasak olduğunu belirtirken, ancak sağlık açısından sorun teşkil etmeyen maddelerle ilgili de açık bir tartışma kültürünün yaratılmasından yana olduklarını vurguladı.

Kenevir yağlı biletin tadını tarif eden BVG, bir de tavsiyede bulundu:

Kenevir yağından bilet yaptılar

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA - MURAT TOSUN

Fotoğraflar: BVG

HABERE YORUM KAT