Kazaya Eyalet Başbakanı Kretschmann da karışmıştı: Bir yaşındaki çocuk ölüm-kalım savaşı veriyor

Kazaya Eyalet Başbakanı Kretschmann da karışmıştı: Bir yaşındaki çocuk ölüm-kalım savaşı veriyor

Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann makam aracıyla kaza yaptı. Ancak yaralanmadan kurtuldu. Buna karşılık kazada bir yaşındaki küçük bir çocuk ve 33 yaşındaki sürücü ağır, bir kişi ise hafif yaralandı. Çocuğun durumu kritik.

Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann ve eskort aracının karıştığı trafik kazasında bir yaşındaki kız çocuğu ve bir sürücü ağır, araçtaki diğer kişi ise hafif yaralandı. Heilbronn kentinin kuzeyindeki A81 numaralı otoyolda yağışlı havada araçların kayması sonucu meydana gelen kazayı Birlik’90 / Yeşiller partili Başbakan Kretschmann yara almadan atlattı. Buna karşılık ufak çocuğun hayati tehlike içinde olmasının ve diğer ağır yaralının durumunun  Başbakan Kretschmann’ı ciddi şekilde sarstığı gözlendi. Kretschmann salı günkü programlarının tümünü iptal etti. 

Zaman zaman siyasetçilerin kazalara karıştığına da tanık olunuyor. 

Ocak 2018'de, o dönemde  Saarland Başbakanı olan bugünkü Federal Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’ın makam aracı da Potsdam otoyolunda bir kazaya karıştı. Olayda araç kamyonla çarpışmış, Annegret Kramp-Karrenbauer hafif yaralanmıştı.

Brandenburg'un dönemin Başbakanı Dietmar Woidke de nispeten şanslıydı: Mayıs 2017'de Potsdam'da makam aracıyla karıştığı bir trafik kazasından yara almadan kurtuldu.

+49 - STUTTGART

FOTO: Franziska Hessenauer / DPA

HABERE YORUM KAT