Katledilen Lübcke’nin oğlu ilk kez konuştu: “Terasta uyuyor sandım”

Katledilen Lübcke’nin oğlu ilk kez konuştu: “Terasta uyuyor sandım”

Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen Kassel Valisi Walter Lübcke’nin öldürülmesiyle ilgili davada Lübcke'nin bir aile ferdi davada ilk kez konuştu.

2 Haziran 2019’da evinin terasında başından kurşunlanarak öldürülen Hıristiyan Demokrat Parti’li (CDU) Kassel Valisi Walter Lübcke’nin küçük oğlu Jan-Hendrik Lübcke ilk kez davada söz aldı. Olay gecesi babasının cansız bedenini terasta bulan 30 yaşındaki Jan-Hendrik Lübcke  “Önce babam uyuyakaldı sandım. Konuşmaya çalıştım ama yanıt alamadım. Tepkisiz bir şekilde yatmaya devam edince kalp krizi geçirdiğini düşündüm. Acili aradım. Telefonda verilen talimatlarla ilk yardımı uygulayarak, hayata döndürmeye çalıştım. Gece eve gelen nöbetçi doktor dahi babamın silahla yaralandığını fark edemedi.  Babamın ağzından ve burnundan kan geldiğini ve başında bir 'cisim' bulunduğunu ise ertesi sabah polis memurlarından öğrendim” dedi. Jan-Hendrik Lübcke’nin duruşmada soğukkanlı davranmaya çalışması dikkat çekti.  

Diğer taraftan, Lübcke’nin bir dönem aktif ırkçı parti NPD üyesi olan katil zanlısı Stephan Ernst, Hessen Hohenstein-Steckenrot’daki mülteci yurdunu bombaladı. 2009 yılında Dortmund şehrinde bir grup naziyle birlikte 1 Mayıs gösterisine saldırdı. NSU terör çetesine yardım ettiği de ortaya çıkan Ernst’e ait diğer bilgilerin Hessen Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından silinmesi ise kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

+49 – FRANKFURT

FOTO: Andreas Arnold/DPA

HABERE YORUM KAT