Karrenbauer: Geride kalanları Afganistan’dan çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız

Karrenbauer: Geride kalanları Afganistan’dan çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız

Bundeswehr Askerleri Afganistan’daki görevlerinden döndüler.Kramp Karrenbaueraskerlerin inanılmazı başardığını dile getirdi. Kabil’de geride kalan insanlara ise yardım sözü verdi.

Federal Savunma Bakanı Kramp Karrenbauer, Bundeswehr’in iade edilen askerlerini Hannover yakınlarındaki Wunstorf Hava Kuvvetleri Üssü’nde kabul etti.

Kramp Karrenbauer “Askerler, beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı ve onlara derinden minnettarız” dedi.Kısa bir süre önce, Bundeswehr’in ilk askerleri Afganistan’dan tahliye edilip Almanya’ya döndü. Hannover yakınlarındaki Wunstorf Hava Kuvvetleri Üssü’ne üç askeri uçak indi. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te askerler harekete geçti ve Bundeswehr, Alman askerlerini tahliye etmek için orada bir merkez kurdu.

Savunma Bakanı, Kabil’deki terör saldırısının kurbanlarını da andı. “Kabil’de geride kalanları da düşünüyoruz, onları Afganistan’dan çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Bu konuda Özbek Savunma Bakanı ile görüştüğünü belirtti.


Bundeswehr Operasyon Komutanu Eric Pfeffer, Afganistan’daki zorlu görevlerinden dolayı tahliye misyonunun askerlerine teşekkür etti. Pfeffer, “Aynı zamanda, Afganistan’da Almanya ile veya Almanya için çalışan herkesi sınırlı bir süre içinde tahliye etmeyi başaramadığımızı ve başaramayacağımızı bilmek son derece acı verici, yine de birliklerimizin Kabil’den dönüşünden dolayı sevinçli bir gün. Ancak dün Kabil’deki havaalanına yapılan alçak saldırılar da bu sevinci büyük ölçüde gölgeledi” dedi.

Haber:Tuğba Ünal
 

HABERE YORUM KAT