"Karakoldan rütbeli ayarladık, TIR başına 50 bin TL veriyorduk"

"Karakoldan rütbeli ayarladık, TIR başına 50 bin TL veriyorduk"

Van'da göçmen kaçakçılığı yapan bir şüphelinin ifadeleri, kaçakçılık işlemlerinin nasıl gerçekleştiğine dair çarpıcı ayrıntıları ortaya çıkardı.

Göçmen kaçakçısı, gazeteci Ruşen Takva'ya verdiği röportajda, bu illegal faaliyetler sırasında rüşvet ağına nasıl bulaştıklarını anlattı.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan videoda, kaçakçı "Van'da 6 ay boyunca çalıştığımız bir karakol vardı. Biz o karakoldan bir rütbeli ayarlamıştık. Her geçişimizde 50 bin TL veriyorduk. Daha sonra ikimiz de tutuklandık." ifadelerini kullandı.

Kaçakçı, geçtikleri karakoldaki komutana her defasında para verdiklerini belirtti. Ayrıca, günlük olarak 70-80 mülteciyi kamyonlarla geçirdiklerini ve bu işlemlerin günde birkaç kez gerçekleştiğini ifade etti.

Karakol komutanıyla yaptıkları işbirliği anlaşmasının mahkemede ortaya çıktığını söyleyen kaçakçı, kamera kayıtları ve banka dökümleriyle bu durumu kanıtladıklarını belirtti. Hem kendisinin hem de askerin 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığını, askerin ise görevden alındıktan sonra Van'da taksicilik yaptığını aktardı.

Rüşvet miktarlarını ve tarifelerini anlatan kaçakçı, aracın türüne göre rüşvet miktarlarının değişebildiğini ifade etti. TIR'larla 150 kadar insanın taşındığını ve bu süreçte 50 bin TL rüşvet verildiğini belirten kaçakçı, bu ödemelerle birlikte kendilerine de para kaldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum