Kalifiye eleman olarak Almanya’da çalışmak isteyenlere yeni olanaklar

Kalifiye eleman olarak Almanya’da çalışmak isteyenlere yeni olanaklar

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) “Yeni Vatanım Ön Uyum Proje” faaliyetleri kapsamında, aile birleşimi ve kalifiye eleman danışmanlığı ve oryantasyon seminerleri hizmetine ek olarak yeni faaliyet alanlarıyla çalışmalarına devam ediyor.

Hem sağlık ve hizmet sektöründe, hem de sanayi de yaşanan kalifiye eleman sıkıntısını giderebilmek için, Federal Almanya hükümeti, bu yılın mart ayında yeni “Kalifiye Eleman Göç Yasasını” yürürlüğe koydu. Bu yasaya göre sadece Avrupa Birliği ülkelerinden değil, aynı zamanda üçüncü ülkeler olarak adlandırılan, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden de kalifiye eleman alımına başlandı. 

Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Koordinatörü Doğan Şengül konuya ilişkin yaptığı açıklamada özetle şu bilgileri verdi:

“Bu ve benzeri alanlarda 10 senedir AABF olarak Türkiye’de uygulamakta olduğumuz Yeni Vatanım Ön Uyum Projemiz yeni uygulamaya konulan yasal olanağı değerlendirmek için bir ortak faaliyet ağı oluşturdu. Türkiye’den Almanya’ya göç etmek isteyen kalifiye elemanları, özellikle sağlık sektöründe çalışmak isteyen uzman kadroları bilgilendirmek, eğitmek, Almanya’da iş bulmalarına yardımcı olmak, denklik ve dil sorunlarını çözmek ve yönlendirmek için, Sosyal Eğitim ve Yenilik İçin Kalkınma Hizmeti (Entwicklungswerk für Soziale Bildung u. Innovation - PASODI ) girişimi ile yeni bir pilot proje uygulamaya konuldu. 

Yeni Vatanım Ön Uyum Projemiz ise PASODI projesinin bir nevi Türkiye ayağını oluşturmaktadır. 

Bu ortak faaliyet ağında Yeni Vatanım Ön Uyum Projemizin görevlerini şöyle sıralayabiliriz: Almanya’ya gelmek isteyen kalifiye elemanları ücretsiz bilgilendirmek, yönlendirmek, tüm bürokratik iş ve işlemlerin yerine getirilmesine yardımcı olmak, kadroyu yeterlilik ve denklik konularında aydınlatmak.”

Almanya’da kalifiye eleman olarak çalışmak  isteyenlerin ve bunun için gerekli koşulları yerine getirenlerin Ankara ve İstanbul’da hizmet veren sosyal danışmanlara başvurabileceği, sosyal danışmanların iletişim bilgilerine ise www.almanya-danismanlik.eu sayfasından  ulaşabileceği belirtildi. 

+49 – KÖLN

FOTO:  sol on Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum