Joe Biden'e Türkiye mektubu: Erdoğan'ı ödüllendirme!

Joe Biden'e Türkiye mektubu: Erdoğan'ı ödüllendirme!

Temsilciler Meclisi'nin iki üyesi, F-16 satışını durdurmak için Biden yönetimi üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. Mektupta, satışı engellemek için bazı iddialarda bulunuldu.

F-35 savaş uçakları için Türkiye'nin ödediği paranın F-16’ların alımı ve modernizasyonu için kullanılabileceği gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın F-16 talebi ile ilgili ABD'de bir süreç söz konusu olduğunu söylediğini belirtmiş, satışa olumlu yaklaşıldığını kaydetmişti.

"TÜRKİYE'YE F-16 SATMAYIN" GİRİŞİMİ
 

Ancak ABD'de bazı çevreler, F-16 satışını durdurmak için harekete geçti.

Temsilciler Meclisi üyeleri Gus Bilirakis ve Frank Pallone, Biden yönetimine "Türkiye'nin 40 adet F-16 talebini geri çevirin" çağrısı yaptı.

Mektupta, "Erdoğan yönetimindeki Türkiye, yıllardır askeri gücünü Doğu Akdeniz, Orta Doğu, Güney Kafkasya ve Kuzey Afrika'yı istikrarsızlaştırmak için kullandı." iddiasında bulunuldu.

"F-16'LARI ONAYLAMAK, ERDOĞAN'I ÖDÜLLENDİRİR"
 

Yunan basınından Kathimeri'nin haberine göre, üyeler, Ankara'nın F-16 savaş uçağı talebini kabul etmenin "bölgede daha fazla yıkıma yol açacağı" ifadesi yer aldı. 

Satışın gerçekleştirilmemesi için uğraş veren söz konusu Temsilciler Meclisi üyeleri, "F-16'ları onaylamak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin ABD ve NATO ile ittifak taahhütlerini göz ardı ettiği için ödüllendirir." dedi.

HABERE YORUM KAT