Jens Spahn'dan flaş açıklama: Dışarıda maske takma zorunluluğu kaldırılabilir

Jens Spahn'dan flaş açıklama: Dışarıda maske takma zorunluluğu kaldırılabilir

Almanya'da takma zorunluluğunun kaldırılması yönünde talepler artarken Sağlık Bakanı Jens Spahn'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Danimarka, bu pazartesi gününden itibaren maske zorunluluğunu neredeyse tamamen kaldıracak .Toplu taşıma hariç vatandaşların maske takma zorunluluğu olmayacak.

Danimarka'da alınan bu karar , hafta sonu Almanya'da kamusal hayatta maske zorunluluğu konusunda yeni bir tartışmayı ateşledi. Federal Sağlık Bakanı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Jens Spahn yaptığı açıklamada,''Enfeksiyon sayısında keskin bir düşüş göz önüne alındığında, maske zorunluluğunun kademeli olarak sona ermesi düşünülmektedir ancak coronavirüs şüphesinin olduğu durumularda maske kullanımına devam edilmesini tavsiye ediyoruz.'' ifadelerini kullandı. Funke medya grubunun gazetelerine verdiği demeçte Spahn, "Vaka sayılarının düşmesiyle birlikte aşamalı olarak ilerlemeliyiz, ilk adımda, dışarıda maske takma zorunluluğu kaldırılabilir." açıklamasında bulundu.

Spahn açıklamasında insidansın çok düşük olduğu ve aşılama oranının yüksek olduğu bölgelerde, maske takma zorunluluğu sadece kapalı alanlarla sınırlı kalabileceğini ama coronavirüs şüphesinin olduğu, seyahat ederken ve kapalı alanlarda maske takılmasının önemli olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT