Jens Spahn halka seslendi: “Sessiz bir yılbaşı geçirin“

Jens Spahn halka seslendi: “Sessiz bir yılbaşı geçirin“

Salgınla mücadele kapsamında bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Jens Spahn halka seslenerek sakin ve sessiz bir yılbaşı gecesi geçirmeleri çağrısında bulundu

Pandemiyle mücadeleye rağmen vaka sayılarındaki yükselme devam ederken Federal Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn halkı sakin bir yılbaşı gecesi geçirmeleri yönünde uyardı. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili siyasetçi Spahn “Bunun, Almanya'nın hatırlayabileceği muhtemelen en sessiz yılbaşı gecesi olması gerekiyor” dedi. 

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler de yılbaşı gecesi için “Ne kadar az yoğunlukta kutlarsanız, ocak ayında o kadar iyi olacağız. Ne kadar çok insan buluşursa, rakamlar o kadar kötü olur” diye konuştu.

AŞI TAKVİYELERİNE DEVAM

Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn 2021 yılında gerçekleşecek aşı takviyelerine de işaret etti. 

Bakanlığa göre BioNTech ile bir sonraki teslimatın önümüzdeki hafta, 8 Ocak'ta yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bazı eyaletler daha önce 2021'in ilk haftasında yaklaşan teslimat açığını protesto etmişti. Spahn, mümkün olan en kısa sürede Almanya için mümkün olan en fazla aşıya sahip olmak için her şeyin yapılacağına dair güvence verdi. 

Bakanlığa göre, yıl sonuna kadar planlandığı gibi eyaletlere 1,3 milyon kutu teslim edildi.  Çarşamba günü yapılan teslimat ocak ayının ilk haftasını da kapsıyor. 8 Ocak'taki teslimattan sonra, bir sonraki teslimat 18 Ocak'ta gerçekleşecek ve bu tarihten itibaren her pazartesi aşı takviyesi gerçekleşecek. Başlangıçta haftada yaklaşık 670 bin kutu teslimatı gerçekleşecek. 

Berlin eyaleti Sağlık Senatörü Dilek Kalaycı ”Planlamalarımızı bu taahhütlere göre yaptık. Her şeyi hazırlayıp sonra böyle bir fren yapamayız” dedi ve federal hükümetten teslimatı daha istikrarlı ve daha hızlı bir şekilde düzenlemesini istedi. Öte yandan Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamada  sosyal mesafe ve maske takma ile ilgili kurallara ilişkin ihmallerin halen devam ettiğini söyledi.  

Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) Başkanı Klaus Cichutek, halkı aşı yaptırmaya çağırdı ve “Küçük bir iğne tehlikeli bir bulaşıcı hastalığa karşı korur” dedi. 

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

 

HABERE YORUM KAT