Japonya’dan devrim niteliğinde icat: İnsan yıkayan çamaşır makinesi!

Japonya’dan devrim niteliğinde icat: İnsan yıkayan çamaşır makinesi!
Japonya’da tanıtılan “Mirai Human Washing Machine”, 15 dakikada otomatik yıkama ve kurutma yapıyor. Sensörlerle spa konforu sunan cihaz 360 bin Euro’dan satışta

Japonya’da geliştirilen “Mirai Human Washing Machine” adlı yeni teknoloji, kişisel bakım rutinini tamamen değiştirmeye hazırlanıyor. Osaka’daki Expo 2025’te tanıtılan bu yenilikçi makine, artık satışa çıkıyor. Japon basınından “Japan Times” gazetesinin haberine göre cihaz, sadece 15 dakikada hem yıkama hem de kurutma işlemini tamamlayabiliyor.

Makineyi geliştiren Science Inc., cihazın 2,3 metre uzunluğunda olduğunu ve tamamen otomatik çalıştığını belirtiyor. Kullanıcının yalnızca içine uzanması ve kapağı kapatması yeterli. Ardından mikro kabarcıklar cildi derinlemesine temizliyor, ölü deri ve yağı nazikçe uzaklaştırıyor. Fırça kullanımı gerekmiyor. Yıkama sürecinin ardından kurutma işlemi başlıyor ve havluyla kurulama ihtiyacı tamamen ortadan kalkıyor.

Wellness keyfiyle birleşen temizlik

Bu cihaz yalnızca temizlik değil, aynı zamanda bir rahatlama deneyimi sunmayı da amaçlıyor. Kalp atış hızını izleyen sensörler, su sıcaklığı, basınç ve çevresel sesleri otomatik olarak ayarlıyor. Ekrandaki rahatlatıcı videolar ve yumuşak müzikler, kullanıcıya kısa süreli bir spa atmosferi yaşatıyor. Bu sayede yıkanma süreci, küçük bir wellness tatiline dönüşüyor.

Şimdilik sadece profesyonel kullanıma açık

Ancak bu yeniliğin herkesin banyosuna girmesi biraz zaman alacak gibi. Science Inc., ilk etapta yalnızca 40 ila 50 adet makineyi ticari işletmelere satmayı planlıyor. Fiyatı ise oldukça yüksek: 60 milyon yen, yani yaklaşık 360 bin Euro. Şirket, şimdiden Osaka’daki bir otelle anlaşma sağladı. Yakında bu cihazların wellness merkezlerinde veya bakım tesislerinde yer alabileceği belirtiliyor. Yine de, bu lüks icadın ne kadar yaygınlaşacağı merak konusu.

Fotoğraf: i-feel-science