İYİ Parti'den yerel seçimlerde CHP ile 'ortaklık' açıklaması

İYİ Parti'den yerel seçimlerde CHP ile 'ortaklık' açıklaması

İYİ Parti'den kaybedilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yerel seçimlerde CHP ile ittifak tartışmalarına hakkında açıklama geldi.

İYİ Parti'nin Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, 2024'teki yerel seçimlerle ilgili tartışmalara dair görüşlerini paylaştı. Vural, yerel seçimler hakkındaki parti tutumunu açıklarken, ittifak konularına da değindi. Vural'a göre, parti olarak yerel seçimlere yönelik kesin bir duruşları olacak, ancak şu an için ittifak girişimleri söz konusu değil.

Vural, Gazete Duvar muhabiri Ceren Bayar'a yaptığı açıklamada, "Halkın büyük çoğunluğunun desteğini alacağız ve toplumsal desteklerimizi artırmak için çaba göstereceğiz. İttifak gerektiğinde, bunu daha ileri bir tarihte düşünebiliriz" şeklinde ifadelerde bulundu.

İttifak tartışmalarına ilişkin olarak Vural, "Yerel seçimler bağlamında partinin belirlediği bir tutum kesinlikle olacaktır. Ancak şu an için ittifak arayışımız veya teklifimiz bulunmuyor. Amacımız Türkiye'yi yeniden şekillendirmek" dedi. Siyasi İşler Başkanı ayrıca siyasi sahneye dönmesinin ardından partisinin geleceği ve politikalarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT