İYİ Parti’den yerel seçim kararı

İYİ Parti’den yerel seçim kararı

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu'dan yerel seçimlere yönelik açıklamada bulundu.

Seçimlerin sona ermesinin ardından Millet İttifakının akıbeti tartışılırken İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu'dan yerel seçimlere yönelik açıklamada bulundu.

Partisinin yaklaşan yerel seçimlere parti olarak girmesi gerektiğini ifade eden Kavuncu, "Tek başımıza girecek gibi hazırlık yapmamız gerekiyor" geldi.

Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Kavuncu'nun "Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirleri kaybetmemek için nasıl bir strateji ile ilerlemeyi planlıyorsunuz. Yeni ittifaklar söz konusu olabilir mi" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu, partimizin yetkili organlarının konuşacağı, tartışacağı bir mevzu. Tek başımıza girecek gibi hazırlık yapmamız gerekiyor. Biz İstanbul'u almaya talibiz. Ankara’yı, Adana’yı, Antalya’yı, Bursa’yı da. Artık beşinci yılımız bitti. İYİ Parti olarak biz bütün il ve ilçelerde iddialı bir şekilde yerel seçimlere gitmek istiyoruz. Ama o gün geldiğinde ittifak seçenekleri partimizin ilgili kurumlarında konuşulur."

"İYİ PARTİ, YEREL YÖNETİM ANLAYIŞINI MİLLETİN ÖNÜNE KOYMALI"

Kavuncu, "Sizce parti olarak mı yoksa bir ittifak çatısı altında mı girilmeli seçim yarışına" sorusuna karşılık ise şunları dile getirdi:

"Net bir şekilde yerel seçimlerde partimizin kendisini İYİ Parti olarak ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Beş yıldır bir mücadele verdik. Buğra Kavuncu olarak söylüyorum; önümüzdeki süreçte İYİ Parti, sonuçları ne olursa olsun dimdik ayakta, coşkulu bir şekilde kendi yerel yönetim anlayışını milletin önüne koymalıdır."

"MİLLET İTTİFAKI BİTTİ" DEMEK DOĞRU OLMAZ

Kavuncu, Millet İttifakının akıbetine dair ise "Seçim bitti ve bu ittifakın teknik anlamdaki kısmı noktalanmış oldu. Ama stratejik iş birliğine devam edip etmeyeceği kararını partilerin yetkili organları ve nihai olarak genel başkan verecek. Önümüzdeki süreçte göreceğiz. İttifak bitti beyanında bulunmak doğru olmaz. Bu konuşulacak, tartışılacak. Stratejik olarak devamlılığı ile ilgili genel başkanlar önümüzdeki günlerde açıklama yapacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT