İYİ Parti’de resmi karar çıktı: İmamoğlu ve Yavaş’ın karşısına adaylar geliyor

İYİ Parti’de resmi karar çıktı: İmamoğlu ve Yavaş’ın karşısına adaylar geliyor

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sona erdi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partinin yerel seçimlere dair son kararını duyurdu. Zorlu, 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin kritik GİK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Zorlu, GİK'te alınan karar uyarınca; İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini açıklayarak, "81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının, her seçim çevresinde halkla görüşülerek aday adaylarımızın tespit edilmesine karar verildi ve parti başkanlık divanımız bu süreçte yetkilendirildi. Bu kararın yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediğimiz siyasete hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Karar oy çokluğuyla alındı"

İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısına aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruya ise, "Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade şekilde aday tartışması meselesini ele alıyoruz. Birkaç arkadaşımızın farklı görüşleri oldu. Kararın oy çokluğuyla alındığını söyleyebiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Zorlu, İYİ Parti'nin kendi adaylarını belirleyerek 'kıskaç siyasetine' son vermeyi hedeflediğini ifade etti. Zorlu, "GİK bizim nihai karar verme organımız, bu konularda genel başkanımız GİK'in görüşünü almadan asla hareket etmez" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum