İYİ Parti’de "hesap" kavgası

İYİ Parti’de "hesap" kavgası

Partisinin genel başkanı Meral Akşener'ın ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dün kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilince hafta sonu istifa edeceğini açıkladı.

İYİ Parti genel başkanı Akşener’in ailesinin ve özel sekreterinin banka hesaplarının inceletilmesinden sorumlu tuttuğu düşünülen İYİ Parti Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır’ın kesin ihraç talebiyle parti disiplin kuruluna verildiği açıklandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini öne sürmüş “Oğlumun banka hesaplarının gayri resmi kontrol edildiğini öğrendim. Benim ve ailemin belediyelerde işi gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım” demişti. Akşener bu bilgiyi gayriresmi yollardan öğrendiğini belirtmişti.

Hesapları incelettiği iddia edilen Ümir Dikbayır disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istedi. Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ‘Akşener’in banka hesaplarını incelettiği’ ve ‘belediyelerle ticari ilişkileri olduğu’ iddialarının araştırılması için partisinin disiplin kurulu ve TBMM grubuna dilekçe verdi. Dikbayır ‘Gerçekler ve suçlular ortaya çıkarılsın’ diyor” dedi.

Kriz sebebiyle Dikbayır’a yakın Sakarya İl Başkanı Serdip Dokumacı ve yönetimi istifa etmişti.

DİKBAYIR: KANITLANIRSA İSTİFA EDECEĞİM

Dikbayır Sözcü’den Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada “Genel başkan gerçeği ortaya çıkarmazsa iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların biri bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim” diye konuştu.

Dikbayır “Genel Başkan konuşmasında dil değiştirdi. Daha önce kendi banka hesaplarının incelendiği söylemişti, şimdi ise ‘benim değil, kocamın ve gelinimin hesaplarını incelemişler’ diyor. Önce bu gayri resmi inceleme bilgisinin devletten geldiğini söylemişti, şimdi ise ‘Bu bilgi gayri resmi ulaştı’ diyor. Bankaya resmi olarak sorduklarında banka yetkililerinin ‘Bilmiyoruz’ diyebileceğini söylüyor. Kimin banka hesabına girildiği bilgisayar incelemesiyle hemen ortaya çıkar. Genel Başkan araştırmanın gayri resmi yapıldığını söylemekle ağız değiştirdi. Hepsinin dedikodu, iftira olduğu ortaya çıktı. Genel Başkandan beklentim, beni nasıl kamuoyu önüne attılarsa şimdi de kamuoyu önüne çıkıp ‘Beni yanıltmışlar’ deyip açıklama yapmalı. Kendisini kim yanılttıysa, bu iftiraları kim önüne getirdiyse gereğini yapmalı” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanlarıyla yapılan istişare toplantısının ardından konuştu. Zorlu Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Zorlu’nun açıklamasından saatler sonra Merkez Disiplin Kurulu üyesi Avukat Çağdaş Çelik sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Çelik “İyi Parti siyasi bir parti olmaktan çok Akşener’i sevenler derneği halini almıştır” dedi.

‘HAFTA SONU İSTİFA EDECEĞİM’ AÇIKLAMASI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun partiden kesin ihracının talep edildiğini duyurduğu Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’dan akşam saatlerinde ise yeni bir açıklama geldi.

Sözcü TV sunucusu İpek Özbey’e konuşan Dikbayır, “Hafta sonu istifa edeceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum