İttifak çağrısına İYİ Parti'den ilk yanıt

İttifak çağrısına İYİ Parti'den ilk yanıt

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti'ye yönelik 'ittifak' çağrısı siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Bu çağrıya ilk tepki, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın tarafından verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, yerel seçimlerde İYİ Parti'ye yaptığı ittifak önerisinin ardından, İYİ Parti'den yanıt geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Bahçeli'nin çağrısını iletti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, Bahçeli'nin "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" şeklindeki çağrısına cevap verdi.

Akalın, "Eğer Sayın Bahçeli üçüncü bir yol çağrısı yapıyorsa, yani bir tür milliyetçiler birliği oluşturmayı hedefliyorsa, biz zaten oradayız. Buyursun gelsin. Ancak eğer bir siyasal İslamcının liderliğinde Türk milliyetçiliğini bir kenara bırakıyorsa, o zaman gerekeni yapıyordur ve bizim için gerek yoktur" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sayın Bahçeli, kirada oturduğu evi satmaya çalışıyor, bu da ayrı bir ironi" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT