ITB Berlin uluslararası turizm fuarı 4 yıllık aranın ardından kapılarını açtı

ITB Berlin uluslararası turizm fuarı 4 yıllık aranın ardından kapılarını açtı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın nedeniyle son üç yıldır yüz yüze yapılamayan dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri olan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) 54'üncü kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bu yıl 3 gün sürecek ITB Berlin, sadece ticari ziyaretçiler tarafından takip edilebilecek.

Türk turizmciler fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından kiralanan 550 metrekarelik alanda yerini aldı. Ayrıca Türk Hava Yolları (THY) gibi Türkiye’nin büyük şirketlerinin yanında ülkenin önemli otel zincirleri ile sağlık turizm şirketleri de fuarda stant kiralayarak tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

Turizmciler, Türkiye’nin en önemli pazarlarından birisi olan Alman turizm pazarına ve diğer ülkelerden gelecek konuklara Türkiye’yi anlatacak.

Yılda bir düzenlenen ve çok sayıda ülkeden turizm sektör temsilcisinin katıldığı ITB Berlin fuarı, 9 Mart’ta kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Son üç yıldır salgın nedeniyle yapılamayan ITB Berlin, alanında dünyanın en büyüğü olarak kabul ediliyor. Fuarda, bu yıl 150 ülkeden yaklaşık 5 bin 500 firma yer alıyor.

Popüler seyahat destinasyonları ve turizmdeki en son yeniliklere ek olarak, fuarda dünyada turizmi etkileyen krizlerle nasıl başa çıkılacağı da masaya yatırılacak.

Bu yılın konuk ülkesi Gürcistan

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck’in resmi açılışını yaptığı fuarın bu yılki konuk ülkesi Gürcistan olacak. Türkiye, 2010 yılında ITB'de konuk ülke olmuştu.

Habeck, fuara ilişkin değerlendirmesinde, daha sürdürülebilir turizm çağrısında bulunarak, "Dünyayı keşfetme özgürlüğü, onu yok etmek için bir gerekçe olamaz." dedi.

Çok sayıda ulusal ekonomide ekonomik refah için uluslararası turizmin önemini vurgulayan Habeck, "Küresel olarak, on işten biri turizme bağlıdır. Salgın bunu bizim için acı verici bir şekilde netleştirdi." ifadesini kullandı.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig ile Türkiye stadını ziyaret eden Giffey'i burada Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ağırladı.

Şen'in bir süre sohbet edip Türk kahvesi fincan takımı hediye ettiği Giffey'e Türk çayı da ikram edildi.

Giffey, burada yaptığı açıklamada, çayın tadının mükemmel olduğunu belirtti.

Türkiye'nin turizm alanında gelişim sağlamasından çok etkilendiğini ifade eden Giffey, "Çok iyi seçenekler var. Burada uzmanlardan, fiyat performans ilişkisinin ve Türkiye'nin turizm pazarının gelişmesinin dikkat çekici olduğunu söylediklerini duyuyoruz." dedi.

Bu yıl 54'üncüsü düzenlenen ve 9 Mart'ta kadar sürecek ITB Fuar'ında Türkiye standı, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından kiralanan 550 metrekarelik alanda yer alıyor. Ayrıca Türk Hava Yolları (THY) gibi Türkiye'nin büyük şirketlerinin yanında ülkenin önemli otel zincirleri ile sağlık turizm şirketleri de fuarda stant kiralayarak tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

Son üç yıldır Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamayan ITB Fuarı, alanında dünyanın en büyüğü olarak kabul ediliyor.

Bu yıl Gürcistan'ın konuk ülke olduğu fuara 150 ülkeden yaklaşık 5 bin 500 firma yer alıyor.

Artı49
 

HABERE YORUM KAT