İtalya'da korona belgesi zorunluluğu yürürlüğe girdi

İtalya'da korona belgesi zorunluluğu yürürlüğe girdi

İtalya'da 23 milyon çalışan bugünden itibaren sadece aşılı, iyileşmiş ya da negatif olduğunu kanıtlayan belgeyle işe gidebilecek. Belgesizleri 1500 euroya varan para cezası bekliyor.

İtalya'da çalışanlar artık sadece aşılı, iyileşmiş ya da negatif test sonucuna sahip olduklarını belgelemeleri durumunda işe gidebilecek. Bugün yürürlüğe giren ve "Yeşil pasaport" olarak adlandırılan dijital korona belgesi zorunluluğu uyarınca, durumunu belgeleyemeyenlere 1500 euroya varan para cezası öngörülüyor. Korona belgesi olmadığı için işe gitmeyenler ise ücretsiz izne ayrılacak. Çalışanlarının belgelerini kontrol etmeyen şirketlere 1000 euroya varan para cezaları uygulanacak.

Aşılanmak istemeyenlerin korona test ücretlerini kendileri karşılamaları gerekecek ve bu testler 48 saat geçerli olacak. İtalya'da 23 milyon çalışanı etkileyecek düzenlemeye karşı geçen haftalarda yoğun protesto gösterileri düzenlenmiş, Cumartesi günü Roma'da binlerce kişinin katıldığı gösterilerde taşkınlıklar yaşanmış, polisle göstericiler arasında çıkan arbedede yaralananlar olmuştu. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği bugün de Roma'da protesto gösterileri düzenleniyor.

Hükümet, bu düzenlemeyle iş yerindeki bulaşın ve toplu karantinaların önüne geçmeyi hedefliyor. Belge ibraz zorunluluğu daha önce okullar ve sağlık kuruluşları gibi belli alanlarda yürürlüğe sokulmuştu.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT