İtalya'da içinde Türkler'in de bulunduğu helikopter kayıp

İtalya'da içinde Türkler'in de bulunduğu helikopter kayıp

İtalyan arama ekipleri, dün kaybolan ve aralarında dört Türk işadamının da bulunduğu yedi kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarına bugün yeniden başladı.

İtalya'nın Toskana bölgesindeki Lucca kentinden kalkan helikopter, ülkenin kuzeyindeki Treviso kentine giderken tepelik ve ormanlık bir alanda kötü hava şartlarıyla karşılaşması üzerine radardan kayboldu.

Dün başlatılan arama çalışmalarında helikopterin izine rastlanmadı.

Helikopterde bulunan dört Türk'in Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri firması çalışanları olduğu bildirildi. Eczacıbaşı, çalışanlarının bir kağıt teknolojileri fuarına katılmak üzere İtalya'da bulunduklarını kaydetti.

Eczacıbaşı, internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca'dan Treviso'ya gitmek üzere havalandığı ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya'da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya'daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de, dört Türk vatandaşını taşıyan helikopterin radarla olan temasının kesilmesiyle ilgili gelişme hakkında yaptığı açıklamasında, "İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır. Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Chris Montgomery - Unsplash

HABERE YORUM KAT