İsviçre'de cihatçı alarmı

İsviçre'de cihatçı alarmı

İsviçre Savunma Bakanı Parmelin, "Biz de Batı dünyasının bir parçası olduğumuz için İslam’a karşı kabul ediliyoruz" dedi.

CENEVRE - İsviçre Savunma Bakanı Guy Parmelin yaptığı basın açıklamasında İsviçre’nin potansiyel bir saldırının hedefinde olduğunu söyledi.

Bakan Parmelin sözlerine şöyle devam etti: ”Yakın ve Orta Doğu’daki göç hareketleri kalıcı bir artış gösteriyor ve güçlü bir terör tehdidi olarak Avrupa üzerinde doğrudan etkisi bulunuyor. İsviçre bu durumdan istisna değildir ve olası saldırılar için potansiyel bir hedeftir.

Biz de Batı dünyasının bir parçası olduğumuz için İslam’a karşı kabul ediliyoruz. Paris ve Brüksel saldırılarından sonra ülkemize yönelik tehditler yüksek seviyelere ulaşmıştır. Avrupa’da ve ülkemizde radikalleşmiş kişiler bulunmaktadır ve bu kişiler bu saldırıları da onaylamaktadır. İsviçre’den 75 kişi cihat için Orta Doğuya gitti ve gidenlerden de 10 tanesi İsviçre’ye geri döndü fakat diğerlerinden hiçbir haber alamadık, görüldüğü gibi İsviçre’nin terör için uyanık ve tedbirli olması gerekmektedir”

HABERE YORUM KAT