İsveç'te Botkyrka Türk Kültür Derneği'nde kutlama

İsveç'te Botkyrka Türk Kültür Derneği'nde kutlama

İsveç'te 1972'de kurulan Botkyrka Türk Kültür Derneği 50. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Başkent Stockholm'ün Botkyrka ilçesinde yapılan halka açık kutlamaya, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Türk Hava Yolları Stockholm Müdürü Bilal Arpacı, Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç Başkanı Özer Eken, İsveç Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Atak, Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı Osman Ünlü ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Tezel, İsveç'te göreve yeni başladığını ve birkaç gün önce Kral'a güven mektubu sunduğunu hatırlattı.

Tezel, "Kamusal alanda katıldığım ilk faaliyete memnun olarak geldim. 50 sene kolay değil, bir nesilden daha fazla. Ben de 70'lerde Avrupa'da yaşadım. Babam, annem Hollanda'da çalışıyorlardı. Bundan dolayı ben de gurbetçilerin durumunu bilerek bu mesleğe girdim. Burada yaşayan vatandaşlarımızın çoğu çifte vatandaş, kültürünüzü muhafaza etmeniz ve başarılı İsveç vatandaşları olmanız, bu topluma entegre olmanız önemli. Sizlerden yeni başarılar bekliyoruz, biz de büyükelçilik olarak elimizden geleni yapmaya hazır olacağız ve kapımız her zaman açık olacak." ifadelerini kullandı.

Botkyrka Belediye Başkanı Östlin de "Botyrka ilçemizde Türk derneğinin 50. yılını kutlaması çok harika ve uzun bir hikaye." dedi.

İlçelerinde 100'e yakın dil konuşulduğunun altını çizen Östlin, "Bizim ilçemizde çok farklı kültür ve etnik gruplar beraber yaşıyor. İlçemizde 100'e yakın farklı dil konuşuluyor. Bunlardan biri de Türkçe. Tabii, ilçemiz göç alan bir yer olduğu için bize her konuda yardımcı olan Türk derneğine de teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca 11 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimlerde herkesin sandığa gidip oyunu kullanmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı Ünlü de Türk ve İsveç kardeşliğinin adresinin Botkyrka Türk Kültür Derneği olduğunu belirterek, "İki ülke de bizim ve seviyoruz. Elimizden geldiğince bundan sonra da kültürel açıdan hizmetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.

Etkinlikte, yerel sanatçıların verdiği konserler ve çocuklar için yapılan eğlence programlarına halk yoğun ilgi gösterdi.

Fotoğraf: Anna Hunko - Unsplash

HABERE YORUM KAT