İstiklal Caddesi'ni ziyaret eden siyasiler, terör saldırısını kınadı

İstiklal Caddesi'ni ziyaret eden siyasiler, terör saldırısını kınadı

Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısının düzenlendiği noktayı ziyaret eden siyasi parti temsilcileri, terörü kınadı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Dursun Çağlayan ve Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Emir Faruk Uzunpınar, İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı alanı ziyaret etti.

İYİ Partili Poyraz ve beraberindekiler, esnafı gezdikten sonra patlamanın yaşandığı yere geldi. Burada gülen bir vatandaşa tepki gösteren Zorlu, İYİ Parti olarak hain saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

Zorlu, "Bu, milletimizin ortak acısı, partiler üstü olarak gördüğümüz en önemli meselelerimizden bir tanesi. Bugün birlik ve dayanışma günü. Dolayısıyla biz İYİ Parti olarak geçmişten bugüne Türkiye'nin terörle mücadelesinde hep yanında olmaya çalıştık, bugünden sonra da eksiksiz tüm kurumlarımızla bu mücadelenin yanında olacağız. Biraz önce Sağlık Bakanlığı yetkililerimizle görüştük. 5'i ağır olmak üzere 23 vatandaşımızın hastanede tedavileri sürüyor." diye konuştu.

Saldırının iki önemli boyutu olduğunu vurgulayan Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir tanesi elbette stratejik boyutu. Türkiye'nin son dönemde yürüttüğü terörle mücadele, sınır ötesindeki operasyonlar, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonların muhtemel ki böyle bir saldırının, böyle bir kumpasın arkasında bir iklim meydana getirme ihtimali ve bunun yanı sıra özellikle İran'da meydana gelen hadiseleri dikkatle takip ediyoruz. Bu olayların arka planında bu boyutta da irdelenmesi gerektiğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir başka boyutu, elbette bu hadise gerçekleşirken operasyonel boyutudur. En önemlisi sınır hattımızın güvenliği konusudur."

BBP heyetinin ziyareti

BBP Genel Başkan Yardımcısı Dursun Çağlayan ve beraberindekiler de patlamanın yaşandığı yere gelerek dua etti.

Terörün amacının ürkütmek ve korku salmak olduğunu söyleyen Çağlayan, 40 yıldır yılmadan, usanmadan terörle ve teröristlerle mücadele edildiğini söyledi.

Çağlayan, Türkiye'nin bu mücadeleyi daha güçlü bir şekilde sürdüreceğini ifade ederek, ''Devletimiz daha öncekilerde olduğu gibi bu hain saldırının da yaralarını elbette saracaktır. Fakat saldırının gerçek faillerini asla unutmayacaktır. Yeni yüzyılın parlayan yıldızı ülkemizin dünya konjonktüründeki yükselişini hazmedemeyen dost görünümlü düşmanlar, her fırsatta ülkemize karşı hain ve sinsi planlarını gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar." diye konuştu.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu dile getiren Çağlayan, terörle mücadelenin topyekun ve uluslararası bir çaba gerektirdiğini söyledi.

Öte yandan, Güney Kore'nin İstanbul Başkonsolos Vekili Hankyang Lee ve bazı Arap ülkelerinin başkonsolosları adına patlamanın yaşandığı yere çelenk bırakıldı.

Afgan dernekleri üyeleri patlamanın meydana geldiği alanda dua ederken, Kamu-Sen İstanbul Şube üyeleri de karanfil bıraktı.

HABERE YORUM KAT