İşte Merkel'in tam kapanma planının ayrıntıları

İşte Merkel'in tam kapanma planının ayrıntıları

Almanya'da hükümet, korona virüs salgını ile daha etkili mücadele edebilmek için 16 eyaletin tamamında aynı uygulamaların geçerli olabilmesi amacıyla Enfeksiyon Koruma Yasasında değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısı hazırladı.

Alman hükümeti, salgın ile daha etkili mücadele edilebilmesi amacıyla ülke genelinde aynı kuralların uygulanması için kanun değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Hükümet tarafından hazırlanan yeni değişiklik ile birlikte yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında ülkenin 16 eyaletinde aynı kuralların geçerli olması hedefleniyor. Değişikliğin Federal Mecliste kabul edilebilmesi için üçte ikilik bir çoğunluğa ihtiyaç var. Yasa, Federal Mecliste kabul edildikten sonra Eyaletler Meclisi gönderilecek ve kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanının imzalamasıyla kanunlaşarak yürürlüğe girecek.

Federal Hükümet, Alman Basın Ajansının aktardığına göre Enfeksiyon Koruma Yasasında ilgili değişikliklere salı günü karar verdi.Federal Meclis'teki partiler büyük olasılıkla kısıtlamalarda değişikliğe gidilmesi için baskı yapacağı düşünülüyor.

SPD sağlık uzmanı Karl Lauterbach, planlanan çıkış kısıtlamalarının gevşememesini istedi. Augsburger Allgemeine'e verdiği demeçte, sokağa çıkma yasaklarının Portekiz, İngiltere ve Fransa'daki salgınlarla mücadelede önemli bir rol oynadığı açıklamasında bulundu.

Kısıtlamalara göre saat 21:00 ile 05:00 arasında bir apartman dairesinin veya ilgili bahçenin dışında kalmasına izin verilmemelidir.Bu kısıtlama o saat aralığında çalışanlar ve hayvanlarını gezdiren kişiler için geçerli değil. Bu ve diğer kısıtlamalar, 7 günlük insidans bir ilçe veya kentsel bölgede art arda üç günde 100'ün üzerindeyse uygulanacak.

Diğer kısıtlamalara ek çoğu dükkan, eğlence ve kültür tesisi ile restoranlar indisans oranı yüksekse açılmasına izin verilmeyecek Gıda perakendecileri, içecek mağazaları, sağlıklı gıda mağazaları, özel bebek mağazaları, eczaneler, tıbbi malzeme mağazaları, eczaneler, gözlükçüler, işitme cihazı akustisyenleri, benzin istasyonları, gazete satış noktaları, kitapçılar, çiçekçiler, evcil hayvan dükkanları, hayvan yemi marketleri ve bahçe merkezleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

Enfeksiyon Koruma Yasasının 28b paragrafında kamusal veya özel alanlardaki özel toplantılara, yalnızca bir hane halkının üyeler ve 14 yaşına kadar olan çocukları da dahil olmak üzere başka bir kişinin katılımı ile 5 kişiyi geçmeyecek şekilde izin verilecek. Ölüm durumunda cenaze merasimi de 15 kişi ile sınırlandırılacak.

Yasa tasarısında ayrıca şirketlere korona virüs testi yapma yükümlülüğü de getiriliyor. Değiştirilmiş bir iş sağlığı ve güvenlik yönetmeliği taslağı, şirketlerin çalışanlarına haftada 1 olmak üzere test yaptırmasını şart koşuyor. 

Spor yapılmasına sadece bireysel sporların temassız çalışması şeklinde izin verilecek.Tek başlarına, çiftler halinde veya kendi evinizin üyeleriyle birlikte kullanılmalarına izin verliecek. Profesyonel sporcuların ve ulusal ve eyalet takımlarının yarışmacı sporcularının müsabaka ve antrenman operasyonları için bazı istisnalar var ancak bunlar da seyircisiz gerçekleşecek.

Okullarda, sınıfta öğretime haftada iki korona testi yapılmak şartıyla eğitime devam edilebilir ancak kırsal bir bölgede veya kentsel bir bölgede 7 günlük insidans arka arkaya üç günde 200'ü aşarsa, yüz yüze öğretim yasaklanacak.

Yasa tasarısında ayrıca şirketlere korona virüs testi yapma yükümlülüğü de getiriliyor. Değiştirilmiş bir iş sağlığı ve güvenlik yönetmeliği taslağı, şirketlerin çalışanlarına haftada 1 olmak üzere test yaptırmasını şart koşuyor.

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT