“İstanbul’u kazanırsak değişim kesin” demişti: İki Özgür’ün buluşması

“İstanbul’u kazanırsak değişim kesin” demişti: İki Özgür’ün buluşması

Özgür Çelik, bugün mazbatasını alarak resmen CHP İstanbul İl Başkanı oldu. Özgür Çelik’e ilk ziyareti İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkan aday Özgür Özel gerçekleştirecek.

CHP’de Olağan Kurultaya giderken en çok delegeyi veren İstanbul’un il başkanlığı seçimi, genel başkanlık seçimi için de son derece kritik bir öneme sahipti. Genel merkeze yakınlığıyla bilinen Cemal Canpolat ve 'değişimciler'in aday gösterdiği Özgür Çelik’in yarışı, pazar günü sonuçlandı.

342 oy alan Özgür Çelik, 310 oy alan Cemal Canpolat’ı geride bıraktı ve 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde CHP İstanbul İl Başkanı oldu.

Tartışmaların geride kaldığı kongre sonrası Özgür Çelik, bugün mazbatasını alarak resmen il başkanı oldu. Çelik mazbatasını almasının ardından Canan Kaftancıoğlu’ndan görevi devralmak üzere CHP İl Başkanlığı binasına geçti.

Çelik ve Kaftancıoğlu, ilçe başkanları ve il örgütü temsilcilerinin bulunduğu başkanlık odasında karşılıklı teşekkürlerini iletti.

İMAMOĞLU VE ÖZEL’DEN ZİYARET

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i yarın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel ziyaret edecek.

Özgür Özel, İstanbul İl Kongresi’nde kazanmaları durumunda, Kurultay yarışına önde gireceklerini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum