İstanbul Bülteni - 3

İstanbul Bülteni - 3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DAN ANKARA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 16.30 sıralarında Tarabya Köşkü'nden çıkarak İstanbul Havalimanı'na geçti. Erdoğan'ın uçakla Ankara'ya gideceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gidişi

-Genel ve detay görüntüler

=========================

2 - İSTANBUL BOĞAZI'NIN ÜSTÜNDE KARA BULUTLAR VE YAĞMUR

İstanbul Boğazı'nın üstünü önce kara bulutlar kapladı, ardından yağmur başladı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağmur etkili oluyor. İstanbul Boğazı'nın üstünü de öğle saatlerinde önce kara bulutlar kapladı. Bir süre sonra sağanak yağmur başladı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Boğaz üstünde bulutlar ve yağış

=========================

3 -TAKSİM'DE YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANANLAR ZOR ANLAR YAŞADI

İstanbul'da sağanak etkili oluyor. Taksim Meydanı'nda yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanmaktan kurtulamadı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle bir çok kişi işlerine döndü. Uzun zamandır sokağa çıkmayan kişiler de kendini dışarı attı. İstanbul'un bir çok bölgesinde sağanak yağmur etkili oldu. Taksim Meydanı'nda bazı kişiler şemsiye kullanırken bir çok kişi hazırlıksız yakalandığı yağmurda ıslanmaktan kurtulamadı.

Görüntü dökümü

---------------

-Taksim Meydanı

-Sağanak yağmur

-Yağmura hazırlıksız yakalananlar

-Koşarak yağmurdan kaçmaya çalışanlar

-Yağmurdan korunmaya çalışanlar

-İstiklal Caddesi

-Genel ve detay görüntüler

========================

4- ŞİLE'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

İstanbul'un bazı bölgelerinde sağanak etkili oluyor. Şile'de öğle saatlerinde sağanak etkili olurken, yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul'da normalleşmenin başladığı ilk günde birçok vatandaş işlerine gitmek için yola koyuldu. Uzun zamandır dışarı çıkmayan birçok kişi sokağa çıkarken, İstanbul'un bazı bölgesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından sağanak etkili oldu. Şile'de öğlede saatlerinde sağanak etkili olurken, bazı vatandaşlar yağışa hazırlıksız yakalandı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Yağıştan genel ve detay görüntüler

===========================

5- (Uçağın içinden görüntülerle) NORMALLEŞME SÜRECİNİN İÇ HAT SEFERLERİ BAŞLADI

*Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,

*"İzolasyon odaklı yeni bir döneme geçiyoruz"

*59 günlük aranın ardından ilk uçuş

Koronvavirüs salgını nedeniyle durdurulan tarifeli uçuşlar, bugün gerçekleşen iç hat seferleriyle yeniden başladı. Normalleşme sürecinin ilk seferi THY'nin TK-2150 sayılı İstanbul-Ankara uçuşuyla gerçekleştirildi. Uçuşta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve gazetecilerin aralarında olduğu 156 yolcu yer aldı. İstanbul Havalimanı'nda konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Bugünden itibaren havalimanlarına girişten varış noktasındaki çıkışa kadar yolculuğun tüm aşamalarında izolasyon odaklı yeni bir döneme geçiyoruz" dedi.

Normalleşme süreci ile birlikte İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleştirilen ilk uçuş öncesi Bakan Karaismailoğlu'nun katılımıyla İstanbul Havalimanı Salgın Sertifikası Takdim Töreni düzenlendi. Törene Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı'nın katıldı.

Törende konuşan Karaismailoğlu, uzun bir aranın ardından bugün ilk uçuşu gerçekleştirdiklerini belirterek, sosyal ve ekonomik hayatın yeniden canlanması için ulaştırma hizmetlerindeki normalleşmenin, ilk ve en önemli adımlardan olacağını söyledi.

Vatandaşların sağlığını öncelikleri olduğunu kabul ederek havalimanlarında ve uçaklarda tüm sağlık tedbirlerini en üst düzeyde aldıklarını belirten Karaismailoğlu, tedbirleri yerine getiren havalimanlarını hizmete açtıklarını bildirdi. Salgın sertifikası uygulamasıyla koruyucu sağlık tedbirlerini alan havalimanlarının bu statüsünü belgelediklerini aktaran Karaismailoğlu, sertifikasyon çalışmalarının kısa bir süre içinde tüm havalimanlarını kapsayacağını belirtti. Karaismailoğlu, normalleşme sürecine geçiş çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ve geçen hafta yüksek hızlı tren seferlerini başlattıklarını anımsatarak, bugün de yurt içi hatlarda ilk uçuşun İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleşeceğini, aynı zamanda İstanbul Havalimanı'na ilk sertifikanın verileceğini bildirdi.

"6 HAVALİMANININ SERTİFİKASYON SÜRECİ TAMAMLANDI

Adil Karaismailoğlu, bugün aynı zamanda iller arası seyahatlerin de eskisi gibi normal akışına döndüğünü belirterek, şunları söyledi: "Özetle kara yolu, demir yolu ve hava yolunda eski günlerimize dönmek yolunda önemli adımlar attık. Son bir aydır havalimanlarına yönelik gerekli hazırlıkların yapılması için yoğun bir çalışma sürdürdük. Sağlık Bakanlığımızın öngördüğü tedbirler doğrultusunda "Havaalanı Salgın Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi" yayımladık. Artık bu sertifikasyon programına göre tüm havalimanlarımız Kovid-19 salgınına karşı tekrar düzenleniyor ve bakanlık olarak havalimanlarımıza sırasıyla sertifikalarını vereceğiz." Karaismailoğlu, şu ana kadar bu kapsamda İstanbul, Sabiha Gökçen, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon olmak üzere 6 havalimanının sertifikasyon sürecinin tamamlandığını bildirdi.

"VATANDAŞLARIMIZIN İÇİ, SEYAHAT KONUSUNDA RAHAT OLSUN"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, seyahat için havalimanlarında alınan hijyen önlemlerine değindi. Karaismailoğlu, "Vatandaşlarımızın seyahat ederken içleri rahat olsun istiyoruz. Bu nedenle tedbirlerimiz, seyahatin her aşamasını kapsayacak şekilde uygulanacak. Bugünden itibaren havalimanlarına girişten varış noktasındaki çıkışa kadar yolculuğun tüm aşamalarında izolasyon odaklı yeni bir döneme geçiyoruz. Sertifikamız, sadece havalimanı ve terminal işletmecileri ile yer hizmetleri kuruluşlarını değil, havalimanına yolcu getiren ulaşım araçlarını, yolcular da dahil olmak üzere her bir kurum ve kuruluşun kendi bünyesinde alması gerekli tedbirleri de içermektedir" dedi.

ASTA TAVİZ VERİLMEYECEK DÖRT UNSUR

Karaismailoğlu, salgına karşı havalimanlarında asla taviz vermeyecekleri dört unsurun; "herkesin maske takması", "sosyal mesafeye tam uyum", "kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması" ve "çalışanların riske uygun koruyucu teçhizat kullanması" olduğunu vurguladı.

"SEYAHAT SAĞLIĞI İÇİN BÜTÜN ŞARTLARI KARŞILIYORUZ"

Adil Karaismailoğlu, havalimanlarında belirlenecek trafik sayısı kapsamında slot planlamalarını da tamamladıklarını, bu sayede uçuşlar arası sosyal mesafe kuralının da olacağını bildirdi. Yolcu sirkülasyonunu asgari düzeyde tutacaklarını vurgulayan Karaismailoğlu, uçuş sırasında uçuş ekibinin yanı sıra uçak hijyen uzmanlarının da görev alacağını, seyahat sağlığı için bütün şartları karşıladıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, havalimanına gelmek için özel toplu taşıma servislerini kullanan yolcuların, maskeyle ve sosyal mesafe kuralına göre oturacağını belirterek, "Toplu taşıma araçlarının takibinden temassız ateş ölçme işlemlerine kadar bütün tedbirlerimizi aldık. Refakatçi zorunluluğu olan yolcuların refakatçilerinin dışında karşılama ve uğurlamaya gelen vatandaşlarımızı, şimdilik terminal binasında misafir edemeyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz." diye konuştu.

"YURT DIŞI UÇUŞLAR İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"

Bakan Karaismailoğlu, "Devletin aldığı tedbirler ve bakanlığımızın hayata geçirdiği yeni düzenlemelerin yanı sıra siz vatandaşlarımızdan ve yolcularımızdan da kurallara uyumda destek bekliyoruz. Maske takma zorunluluğumuzu taviz vermeden, sosyal hayatın her alanında ve anında yerine getirmeliyiz. Yolculuk süreci de buna dahil. HES kodu almak ve sağlık durumumuzu sık sık kontrol ettirmek, hayatımızın normalleri arasında yerini almalıdır. Hem kendi sağlığımızı hem de toplum sağlığını korumak her birimizin elinde. Kişisel olarak sizler ve devlet olarak biz, alınan bütün kararları harfiyen uyguladığımızda çok kısa bir süre içinde salgının tamamen ortadan kalktığını göreceğiz" dedi.

Salgın süreci boyunca verdikleri başarılı mücadelede olduğu gibi, salgın sonrası normalleşme adımlarıyla da dünyaya örnek olmaya devam ettiklerini aktaran Karaismailoğlu, "Havalimanlarımızda aldığımız tedbirleri tüm ülkelerle paylaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yurt dışı uçuşlarını yeniden başlatmak için görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL HAVALLİMANI'NA "SALGIN SERTİFİKASI"

Konuşma sonrası Bakan Karaismailoğlu tarafından İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu'ya İstanbul Havalimanı Salgın Sertifikası takdim edildi.

Karaismailoğlu, törenin ardından saat 10.00'da gerçekleşecek İstanbul-Ankara uçuşuna katılmak için THY satış noktasından biletini aldı. Bir süre terminalde gezerek yetkililerden bilgi alan Karaismailoğlu, beraberindeki heyet ve yolcularla birlikte ilk uçuşun yapılacağı TK 2150 sefer sayılı uçağa geçti.

59 GÜNLÜK ARANIN ARDINDAN İLK UÇUŞ

Öte yandan uluslararası havacılık otoriteleri ve Dünya Sağlık Örgütü iş birliğiyle yakından takip edilen süreçte uçuşlar 59 günlük aranın ardından kademeli olarak başladı.

Bugün itibarıyla İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a karşılıklı seferler gerçekleştirilecek. 5 şehirdeki 6 havalimanı ile başlayan uçuş ağına 3 Haziran'dan itibaren diğer şehirler de eklenecek. İlk uçuş öncesinde kabin ekiplerine, ateş ölçümü yapıldı, maske ve siperlik gibi kişisel koruyucu ekipman sağlandı. Uçağa binmeden önce eskisi gibi biletleri görevliler tek tek kontrol etmedi. Yolcuların cihazlardan kendileri biletlerini okutarak tek tek uçağa alındı. Sosyal mesafe konusunda sık sık uyarılarda bulunuldu. Havalimanına girerken yolcuların ateş ölçümleri yapıldı. Terminale yolcuları uğurlamaya gelenlerin girmesine izin verilmedi. Uçak içerisinde mevcut ekibin yanı sıra uçan hijyen uzmanlarının da görev aldığı, uzmanların, uçuş sırasında tüm önlemleri alarak seyahat sağlığı için gerekliliklerin yerine getirildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakan Karaismailoğlu'nun konuşması

-Bakanın İGA CEO'suna salgın sertifikası vermesi

-Bakan ve beraberindeki heyetin terminali gezmesi

-Bakanın yetkililerden bilgi alması

-Karaismailoğlu'nun uçağa binişi

-Karaismailoğlu'nun uçaktaki görüntüsü

-Yolcuların sırayla uçağa alınması

-Uçağın kabin amirinin uyarı anonsları

-Uçağın hareket etmesi

-Genel ve detaylar

=========================

6 - KAPALIÇARŞI VE MISIR ÇARŞISI DUALARLA AÇILDI

KAPALIÇARŞI ve Mısır Çarşısı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katıldığı törenle açıldı.

Kapalıçarşı'nın açılışı nedeniyle çarşının Nuruosmaniye kapısında bir tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, İstanbul İl Prof. Dr. Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ve çarşıda dükkanı bulunan Nusret Gökçe ile çarşı esnafı katıldı.

Vali Ali Yerlikaya Kapalıçarşı'nın açılış törenindeki konuşmasında, "Dünyanın ve bizim salgınla mücadele ettiğimiz bu zor günlerde alınan önlemlerden birisi de pek çok alışveriş merkezimizi geçici olarak çalışmasına ara verdi. 559 yıllık tarihe sahip, ecdadımız Fatih Sultan Mehmet tarafında yaptırılan, bizlere hizmet eden kadim çarşımızı 1 Haziran itibariyle tekrar hizmete açıyoruz. Artık kontrollü sosyal hayat diye tanımladığımız yeni normal başlıyor. Korona virüs salgını ile mücadelede takdire şayan noktaya geldik. Ama her şey bitmedi. Uzunca zamandır evde kaldık, sabrettik, millet devlet el birliği yaptık güzel neticeler aldık. Kontrollü sosyal hayat diye tanımladığımız bu günlerde yine mücadeleye devam. Maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat ediyoruz. Artık işimize gücümüze dönme zamanı diyoruz. Üretim, hizmet sektörü, Kapalıçarşımız, Mısır Çarşımız, esnafımız kuralara riayet ederek işimize döneceğiz. 3 aya yakın zamandır ekonomik olarak yavaşladık ama Allah'ın izni ile yiğit bulunduğu yerden hızla kalkacak ve tekraren ekonomimizi dinamik hale getireceğiz inşallah" dedi.

KAPALIÇARŞI'NIN RESTORASYONU

Ali Yerlikaya, Kapalıçarşı'nın restorasyonuna da değinerek, "Buraya eli boş gelmedik. Daha önce çarşımızın çatısı İstanbul Valiliği, Fatih Belediyemiz ve çarşı esnafı işbirliği ile onarılmıştı. Kadim çarşımızın içi ile ilgili restorasyon ve bakım onarım hazırlıklarımız tamamlanmıştı. Bununla ilgili çarşı esnafımız harcanması gereken tutarın önemli bir kısmını temin ediyorlar. İstanbul Valiliği olarak biz daha önce verdiğimiz rakamı biraz daha arttırıyoruz. 27.5 milyon TL veriyoruz. 2.5 milyon TL de Fatih Belediye Başkanımız veriyor. Fatih belediye başkanlığımız yapım sürecini onlar üstleniyor" diye konuştu.

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Vali Yerlikaya'nın konuşması ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Müftüsü Mehmet Emin Maşalı'nın duasıyla tarihi çarşı yeniden kapılarını açtı. Vali Yerlikaya, çarşı içinde gezerek esnafı selamladı, bazı dükkanları da ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Vali Yerlikaya girdiği bir dükkanda içeridekilerin maske takmadığını görünce de uyardı.

MISIR ÇARŞI'DA DUALARLA AÇILDI

Vali Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, İstanbul İl Prof. Dr. Müftüsü Mehmet Emin Maşalı daha sonra Eminönü'ndeki tarihi Mısır Çarşı'na geçti. Çarşının içinde bulunan dua meydanı ahşap ezan köşkü önünde kısa bir konuşma daha yaparak, esnafa hayırlı kazançlar diledi. Valinin konuşmasının ardından Mehmet Emin Maşalı'nın okuduğu duayla Mısır Çarşı'da açıldı. Vali Yerlikaya burada da esnafı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

- Yerlikaya'nın Kapalıçarşı'da konuşması

- Dua okunması

- Yerlikaya'nın esnafı ziyaret etmesi

- Mısır Çarşı'sından görüntüler

- Yerlikaya'nın Mısır Çarşısı'ndaki konuşması

- Mısır Çarşısı'nda dua okunması

- Yerlikaya'nın Mısır Çarşısı'nı gezmesi

- Detaylar

==========================

7- KONTROLLÜ NORMAL HAYATIN İLK GÜNÜNDE ÜSKÜDAR SAHİLİNDE BALIK TUTTULAR

Kontrollü normal hayatın ilk gününde oltalarıyla Üsküdar sahiline gelen amatör balıkçılar, balık tutmanın keyfini yaşadı.

Kontrollü normal hayata geçişin ilk gününde Üsküdar sahilinde balık tutanlar vardı. Haftalardır balık tutmanın yasak olduğu sahile oltalarıyla gelenler saatlerce balık tuttu. Sosyal mesafeye uydukları görülen amatör balıkçılar zaman zaman mesafeyi korumaları konusunda birbirlerini uyardı. Sokağa çıkma kısıtlamasında boş kalan Üsküdar Meydanı'nda da vatandaşlar vardı. Kimi yürüyüş yaparken, kimi banklara oturup denizi seyretti.

"DÜNYALAR BİZİM OLDU"

Yaklaşık 6 saat boyunca balık tutan Yunus Er, "Biz eve tıkandık. Ondan hasta olduk zaten biz. Koronavirüsten bir sıkıntı yok. Kurallara uyuyoruz. Üç gün balık yemeyince evde iyice bunalıyoruz. En son 2 ay önce balık tutmuştum. Şimdi on numara oldu. Dünyalar bizim oldu. İnsanlar biraz bilinçli olmalı. Hiç kimse bu hastalığı önemsemiyor. İllaki bulaşması mı gerekiyor bunun. İnsanlar çok hafife alıyor. Sahillerde en az bir buçuk metre arayla olacağız. Yoksa riskli olur" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------------------

-Balık tutanlardan görüntüler

-Balık tutan kişiyle röportaj

-Üsküdar Meydanı'ndan görüntüler

-Muhabir anonsu (Semih Çalışkan)

-Detay görüntüler

===========================

8- İSTİKLAL CADDESİ'NDE KAFE VE RESTORANLARDA SON DURUM

Koronavirüs nedeniyle bir süredir kapalı olan kafe ve restoranlar bugün itibarıyla açıldı. İstanbul'un en kalabalık noktalarından İstiklal Caddesi'nde ise kimi kafe ve restoranlar müşterilerini kabul etmeye başladı.

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardından ilk kapatılan yerlerden biri kafe ve restoranlardı. Yaklaşık 3 aydır sadece paket servis hizmeti veren mekanlar, bugünden itibaren belirli kurallar çerçevesinde açıldı. İstanbul'un en kalabalık noktalarından İstiklal Caddesi'ndeki kimi kafe ve restoranlar müşterilerini kabul etmeye başladı. Öte yandan kafe ve restoranlar haricinde giyim, kozmetik ve diğer mağazaların da bugün itibarıyla dükkanlarını açtığı ve hazırlıklarını sürdürdüğü görüldü.

Yeni normalin ilk gününde İstiklal Caddesi'nde bir kafeye gelen Raşit Özdemir, "Özlemişiz aslında. İstiklal Caddesi, Taksim, Türkiye'nin kalbi. Kahvaltımızı yaptık, çayımızı içtik. Umarım tekrar bu tarz günleri yaşamayız. Hasta sayısı ve iyileşen sayısı arasında önemli bir fark var. Tüm önlemleri almış durumda mekanlar. Ateş ölçerle gelen insanların ateşi ölçülüyor. Sosyal mesafe de korunduğu için herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum" dedi.

Bir vatandaş da "Ben her sabah 8-8.30'da işime gidip geliyorum. Her sabah da burada kahvemi içerim. 2 buçuk aydır gelemiyordum. Bugün geldim kahvemi içtim. En mutlu insan benim" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-İstiklal caddesinden detaylar

-Kafe ve restoranlardan detaylar

-Vatandaş röportajı

-Muhabir anonsu (Elif YAVUZ)

-Genel ve detay

=====================

9 - (Havadan görüntülerle) CADDEBOSTAN SAHİLİ ESKİ HAREKETLİ GÜNLERİNE DÖNDÜ

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir sessizliğe bürünen Caddebostan Sahili'nin, bu sabah eski hareketli günlerine döndüğü görüldü. Sahildeki kalabalık havadan görüntülendi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İstanbul'daki sahiller, park ve bahçeler bir süreliğine vatandaşların kullanımına kapatılmıştı. Normalleşme adımlarının ilk gününde uzun süredir sessizliğe bürünen Caddebostan Sahili, sabah saatlerinde eski hareketli günlerine döndü. Kimi vatandaşlar sahilde bisiklet sürerken, kiminin ise yürüyüş yaptığı görüldü. Bazı vatandaşlar da parklarda bulunan spor aletlerini kullanarak spor yaptı. Caddebostan Sahili'ndeki kalabalık havadan görüntülendi.

"ÇOK ÖZLEMİŞİM, MUTLULUĞUMU ANLATAMAM"

Sahilde yürüyüş yapan Süleyman Öztürk, "Her gün geliyorum buraya. Bugün için çok sevinçliyim. Sahillerin kapalı olmasına anlam veremiyordum, şimdi güzel oldu, doğrusu oldu. Tabii ki bilim kuruluna inanıyoruz, onlar doğrusunu düşünmüşlerdir. Yine de bu arada yürüyüş yapanlar arasında maskesiz olanları görüyoruz. Bize bir şey olmaz diye düşünmesinler, tedbirli olmak lazım. Çok özlemişim sahili, içimdeki mutluluğu anlatamam. Ben buralara aitim, her sabah geliyorum" dedi.

"HERKES CIVIL CIVIL"

Sahildeki spor aletleri ile spor yapan Müfit Erdoğan ise, "Biz yaklaşık 10 senedir falan buraya geliyoruz. Bu zor süreçte formumuzu kaybetmemek için caddede koştuk devamlı ama buraya gelemedik tabii. Gençlerin ve yaşlıların çıktığı günlerde arada kaçamak yaptık burada ama yalnız olmuyor, insanlarla güzel her şey. Herkes cıvıl cıvıl, inşallah bir daha böyle sıkıntılı günler yaşamayız. Tabii özledik sahili, açık hava başka bir şey. Böyle bir dönemde zaten spor salonlarına gitmek pek de akıl karı değil. Haftanın 5 günü kesin buradayız" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

-Spor yapanlar

-Yürüyüş yapanlar

-Bisiklete binenler

-Sahilin havadan görüntüleri

-Vatandaşlar ile röp.

-Muhabir anonsu(Beyza Nur GÜLER)

-Genel ve detay

10 - GALATA KÖPRÜSÜ'NDE YAĞMURA ALDIRMADAN BALIK TUTMAYA DEVAM ETTİLER

Yasağın kalkmasının ardından Galata Köprüsü'nde vatandaşlar yağmura aldırış etmeden balık tutmaya devam etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında köprü ve sahillerde olta balıkçığı yasaklanmıştı. Normalleşme adımlarının atılmasının ardından bugün yasak sona erdi. Olta balıkçıları ise köprü ve sahillere akın etti. Amatör balıkçıların vazgeçilmez noktalarından olan Galata Köprüsü yine balıkçılarla doldu taştı. Vatandaşlar sağanak yağışa aldırış etmeden balık tutmaya devam etti.

"İKİ AYIN STRESİNİ ATMAYA GELDİK"

Balıkçığın bir tutku olduğunu belirte Ersin Saka, "İki ayın stresini atmaya geldik. Yağmura yakalandık ama yağmurluk var balık tutmaya devam ediyoruz. Saat 06.30'da geldi. Normalde sürekli geliyordum. Şimdi iş yerim de kapalı. 2 aydır evdeyiz stres atmak istedik" dedi.

Yağmura rağmen Galata Köprüsü üzerinde balık tutmaya devam eden Korhan Şaşmaz "Yağmur bizi etkilemiyor. 3 aydır hasret kaldık balığa. Balık hastalık gibi, ayrı bir şey. 30-40 balık yakaladım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

-Köprüde balık tutanlardan detaylar

-Vatandaş röportajı

Muhabir anonsu (Elif YAVUZ)

-Genel ve detay

========================

11- BEŞİKTAŞ'TA YAĞMURA RAĞMEN BALIK TUTUP YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların kullanımına kapatılan sahil şeritlerinde normalleşme sürecinin başlamasıyla yürüyüş yapanlar ve balık tutanlar yerlerini aldı. Beşiktaş Arnavutköy Sahil şeridinde yağışa aldırış etmeyen vatandaşlar, balık tutmanın ve yürüyüş yapmanın keyfini çıkardı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle sahil şeritlerinde yürüyüş yapmak ve balık tutmak yasaklanmıştı. Normalleşme sürecinin başlaması ve sahil şeritlerinin vatandaşlara açılmasıyla birlikte olta balıkçıları ve yürüyüş yapanlar sahillere akın etti. Beşiktaş Arnavutköy Sahil şeridine gelen birçok olta balıkçısı, oltalarını İstanbul Boğazı'na attı. Balık tutmak için sahile gelen Kayhan Doğan, "Yaşananlardan ötürü mutlu değiliz. Ancak herkes üzerine düşeni yapmak zorunda olduğu için biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Balık tutmak serbest bırakılmasaydı biz de sahillere gelmeyecektik. Herkes sosyal mesafe kuralına uyup maskesini takarak balığını tutuyor. Arkadaşlar yan yana geldiğinde sosyal mesafeyi korumaları yönünde uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bireysel önlemleri alarak salgına çözüm bulunacağını belirten Sinan Korkut ise, "Denizi seyretmek insanları dinlendiriyor. Evde biraz sıkıldık ama önlemlerimizi alarak buraya geldik. Herkes kendine dikkat etmeli. Devletimiz zaten gerekli önlemleri aldı, bizler de bireysel önlemleri aldığımızda bu soruna çözüm bulacağız" şeklinde konuştu.

Havanın yağışlı olmasına aldırış etmeyen kimi vatandaşlar ise yaklaşık 2 buçuk ay sonra sahil şeridinde yürüyüş yapmanın keyfini çıkardı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Balık tutanlardan detay

-Yürüyüş yapanlardan detay

-Balıkçılarla röportaj

-İstanbul Boğazı'ndan detaylar

-Yağıştan detay

-İstanbul Boğazına çöken yağmur bulutlarından detaylar

-Genel ve detay görüntüler

==================

12 - BEBEK SAHİLİ'NDE YÜRÜYÜŞ VE SPOR YAPTILAR

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir vatandaşların kullanımına kapalı olan Bebek Sahil şeridi, bugün yeniden açıldı. Sahil şeridine gelen vatandaşlar yürüyüş ve spor yaptı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İstanbul'daki sahiller, park ve bahçeler bir süreliğine vatandaşların kullanımına kapatılmıştı. Normalleşme adımlarının ilk gününde uzun süredir sessizliğe bürünen Bebek Sahili şeridine bugün sabah saatlerinde vatandaşlar gelmeye başladı. Sahil şeridine gelen bazı vatandaşlar yürüyüş yaparken, bazıları ise bisikletlerine binerek spor yaptı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Sahilde yürüyenler

-Sahilde koşanlar

-sahilde bisiklete binenler

-Genel ve Detaylar

==========================

13- SEYAHAT KISITLAMASI KALKTI, OTOGAR HAREKETLENDİ

Türkiye genelinde seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından çok sayıda kişi yola çıktı. İstanbul'dan başka illere gitmek isteyen vatandaşlar Bayrampaşa Otogarını hareketlendirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan seyahat kısıtlaması sona erdi. Türkiye genelinde seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından çok sayıda kişi yola çıktı. İstanbul'dan başka illere gitmek isteyen vatandaşlar Bayrampaşa Otogarı'na akın etti. Uzun süredir ıssız kalan otogar, tekrardan hareketlendi.

Seyahat kısıtlaması nedeniyle anne ve babasının 3 aydır İstanbul'da kaldığını söyleyen İmdat Aslan, "Anne ve babamı Erzurum'a gönderdim. 3 aydır evden çıkmıyorlardı kısıtlama nedeniyle. Bugün Allah'ın izni ile gönderdik." dedi.

"YOĞUNLUK ÇOK"

Bir otobüs firmasında görevli olan Adnan Kılınç da yoğunluğun beklediklerinden fazla olduğunu ifade ederek, "Durum beklediğimizden daha iyi. Şu an 5-6 tane ek servisimiz var, yoğunluk çok. Dünden bu yana en az 15 araba askerleri gönderdik. Bugün de buradan gönderiyoruz. İşler herhalde yoluna girecek" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------

Peronlarda bekleyenlerden görüntü

İmdat Aslan röportaj

Adnan Kılınç röportaj

Vatandaş röportajları

Otobüse binenler

=========================

14 - NORMALLEŞMENİN İLK GÜNÜNDE KAHVEHANELER AÇILDI

İSTANBUL'da yeni normalleşmenin ilk günü alınan kararlarla birlikte kahvehaneler kapılarını açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni normalleşme sürecinin ilk günü İstanbul'da kahvehaneler kapılarını açtı. Ataşehir'de 80 gün sonra kapılarını açan kahvehaneler ilk müşterilerini kabul etti. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyan müşteriler aylar sonra çaylarını içtikleri için mutlu olduklarını belirtti.

İşletmeci Zekeriya İlerli, "Günler sonra kahveler açıldı, çok memnun oldum. Kurallara uygun olarak açtık ,sosyal mesafe kuralı uyuyoruz. Giriş ve çay ocağının olduğu yerde kolonyamız da hazır. Yalnız oyun olmayınca şimdilik müşterimiz az" diye konuştu. Arkadaşlarıyla birlikte çayını içmeye gelen Ömer Tokgöz, "Kahve kültürüne alışık bir millet olduğumuz için çok zor geçti. İnsanlar bundan sonra inşallah sosyal mesafe kuralına ve diğer tedbirlere uyarlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

-Kahvehaneden görüntü

-Sosyal mesafe kuralına göre masalar

-Kolonya

-Kıraathane sahibi ile röp

Müşteriler ile röp

-Sosyal mesafe kuralına göre oturan müşteriler

-Genel ve detay görüntüler

======================

15- (Havadan görüntülerle) "YENİ NORMAL'İN İLK GÜNÜ ŞİLE PLAJLARI BOŞ KALDI

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında haftalardır kapalı olan plajlar açıldı. Şile'de günlerdir hazırlıkların sürdüğü plajlar havanın serin olması nedeniyle normalleşme sürecinin ilk gününde boş kaldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında plajlar haftalardır kapalıydı. İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kullanıma kapatılan halk plajları, bugün itibarıyla yeniden açıldı. Şile'de günlerdir hazırlıkların yapıldığı plajlar ise havanın serin olması nedeniyle normalleşmenin ilk gününde boş kaldı. Şile Ayazma Plajı'nın boş hali havadan görüntülendi.

PLAJLAR SOSYAL MESAFEYE UYGUN HİZMET VERECEK

Şile'deki plajlarda şezlonglar sosyal mesafeye göre hazırlandı. İki şezlong arasında 60 santimetre, şezlong grupları arasında ise 2 buçuk metre bulunuyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Plajdan görüntüler

-Denizden görüntüler

-Muhabir anonsları (Semih Çalışkan)

-HAVADAN görüntüler

-Detay görüntüler

=========================

16- TOPKAPI SARAYI 3 ALTIN KURALLA YENİDEN AÇILDI

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında 75 gündür kapalı olan Topkapı Sarayı'na, yeniden ziyaretçi kabul edilmeye başlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle 75 gündür ziyaretçi kabul etmeyen Topkapı Sarayı, bir dizi önlem alınarak bugün itibarıyla yeniden kapılarını açtı. 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek sarayda bilet gişesinden itibaren misafirlere, 3 altın kurala uymaları konusunda bilgilendirmeler yapılıyor. Girişte ateşi ölçülen ziyaretçilere, maskesi olmadığı takdirde maske veriliyor. Ayrıca belli noktalara dezenfeksiyon istasyonları yerleştirilen sarayın yerlerine ise, sosyal mesafe kuralını hatırlatan etiketler yapıştırıldı.

3 ALTIN KURAL

Alınan önlemlerden bahseden Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, "Önlemlerimiz hem ziyaretçilerimize hem de ziyaretçilerimize hizmet eden personellerimizi korumak adına 3 temel kurala dayanıyor. Birincisi maske kullanılması, ikincisi dezenfektan sıvısı kullanılması, üçüncüsü sosyal mesafe kuralına riayet edilmesini sağlayacak etiketlerin kullanılması şeklinde tedbirlerimizi aldık. Ziyarete gelen ziyaretçilerimiz, ilk önce güvenlik noktasında 3 dilde bilgilendiriliyor. Daha sonra kendilerinin ateş ölçerlerle vücut ısıları ölçülüyor. Normal vücut ısısına sahip olanlar, bilet gişesine yönlendiriliyor. Gişenin her iki tarafında da dezenfektan istasyonları var. biletini alan ziyaretçi bu noktaya, ikinci kontrol noktasına geliyor. Bileti kontrol edilen ziyaretçilerin ateşi yeniden ölçülüyor ve orada içeriye girmeden tekrar dezenfektan sıvısı almaları sağlanıyor. Bu noktadan itibaren yerlerde, sosyal mesafe etiketleri var. Ziyaretçilerin buna riayet etmeleri personelimizin tarafından sağlanacak bu açık mekanlarda" şeklinde konuştu.

10 METREKAREYE 1 ZİYARETÇİ

Kapalı alanlarda aldıkları önlemlerle ilgili ise Çapoğlu, "Bir de ziyarete açık kapalı mekanlarımız var. burada öncelikle sabah ziyarete başlamadan önce bu mekanlar dezenfekte edilecek. Ondan sonra da doğal havalandırma yapılacak. Kapalı mekanlarda 10 metrekareye 1 ziyaretçi alacak şekilde grup sayılarını belirleyeceğiz" diye konuştu.

SESLİ REHBERLER TEK KULLANIMLIK KULAKLIKLAR İLE VERİLECEK

Ziyaretçilerin kullandığı sesli rehber cihazının ise tek kullanımlık kulaklıklar ile verileceğini dile getiren Çapoğlu, "Sesli rehberlik sistemini kullanmayı tercih eden ziyaretçilerimize dezenfekte edilmiş halde kulaklıklar ve cihaz verilecek. Her kullanımdan sonra bunlar dezenfekte edildikten sonra bunlar yeni kullanıcıya verilecek. Kulaklıklar ise tek kullanımlık" dedi.

YARINDAN İTİBAREN TÜM SARAYLAR ZİYARETE AÇILIYOR

Öte yandan Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı ve Milli Saraylar İdaresine bağlı diğer kasırlar ise, yarın itibarıyla ziyarete açılacak. Milli Saraylar İdaresi'ne bağlı bütün ziyarete açık saray ve kasırlarda, Topkapı sarayında olduğu gibi standart prosedürler uygulanacak.

Görüntü Dökümü:

---------

-Bilet gişesinden görüntüler

-Etiketlerin görüntüleri

-Saraydan görüntüler

-Dezenfeksiyon görüntüleri

-Prof.Dr.Ahmet Çapoğlu ile röp.

-Genel ve detay

========================

17 - İSTANBUL ANADOLU ADALET SARAYI FAALİYETİNE BAŞLADI

Başsavcı vekili Uğur Seçgin yeni dönemin önlemlerini anlattı.

Koronavirüs nedeni ile yaklaşık 2 aydır nöbet ve esnek çalışma sistemi ile çalışan, zorunlu işler dışında faaliyet göstermeyen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, bugün itibariyle duruşmalar haricindeki faaliyetine başladı. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcı vekili Uğur Seçgin, yeni dönemde adliyede işi olduğunu ispat edemeyen bir kişinin adliyeye alınmayacağı, asansörlerin yük taşıma kapasitesinin azaltıldığı, hakim ve savcıların adli tatile kadar yıllık izin kullanamayacakları, tüm adliye personeline maske verileceği gibi önlemlerin alınacağını söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 2 aydır nöbet ve esnek çalışma sistemi ile çalışan, zorunlu işler dışında faaliyet göstermeyen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, normalleşme adımlarıyla birlikte bugün duruşmalar haricinde faaliyetine başladı. Adliyede koronavirüse karşı birtakım önlemler alındı. Tüm adliye personeline maske verilirken, vatandaşlara da maskenin İş Yurtları tarafından 1 TL'ye satılacağını söylendi. Ayrınca işi olduğunu ispat edemeyen bir kişinin adliyeye alınmayacağını belirtildi. Asansörlerin yük taşıma kapasitesi azaltılırken, yangın merdivenleri de genel kullanıma açıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekili Uğur Seçgin adliyede alınan önlemleri anlatarak, bugün başlayan normalleşme süreci ile birlikte adliyenin de faaliyetine başladığını söyledi. Duruşmalar haricinde tam olarak faaliyete başlandığını söyleyen Seçgin, 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar hariç, personel, hakim ve savcıların tamamının işlerine başladığını söyledi. Seçgin, duruşmalara ise 16 Haziran itibariyle başlanacağını ifade etti.

DURUŞMALAR 16 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Yaklaşık iki ay ara verilen yargı hizmetinin bugünden itibaren yeniden başladığını söyleyen Seçgin, "Yargı hizmetinde duruşmaların ötelenmesinden kaynaklı yaklaşık iki aylık bir kayıp söz konusu belki ama bütün meslektaşlarımız ve personelimiz bu geçen süre içerisinde duruşma harici faaliyetlerini nöbet usulü, esnek çalışma koşulları çerçevesinde evlerinden çalışmak suretiyle faaliyetlerini sürdürdüler. HSK ve Adalet Bakanlığı'nın aldığı tedbirler kapsamında hakim ve savcıların 20 Temmuz tarihinde başlayacak olan adli tatile kadar yıllık izinlerinin askıya alındı ve adli tatile kadar tüm meslektaşlarım çalışacaklar" ifadelerini kullandı.

Adliyenin büyüklüğünün getirdiği bazı zorluklar olduğunu söyleyen Seçgin, "Bu zorlukları aşmak adına biz de sahada bazı fiziki tedbirleri hayata geçirdik. Çok fazla olan giriş kapılarından bazılarını bu süreçte kapattık. Vatandaşımızı, avukat meslektaşımızı, binamızda görev yapan hakim, savcı meslektaşlarımızı ve personelimizi belirlenmiş kapılardan vücut ısıları ölçülmek, maskeli olup olmadıkları kontrol edilmek suretiyle binaya almaktayız" dedi.

İŞ YURTLARI ADLİYEYE GELENLERE 1 TL'DEN MASKE SATACAK

Seçgin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakanlığımızın aldığı tedbirler çerçevesinde maskesiz adliye binalarında bulunmak yasak. Vatandaşın bu yasaktan kaynaklı mağduriyet yaşamaması adına İş Yurtları Kurumu'nun marketleri ve satış noktaları 1 TL bedelle vatandaşın maske ihtiyacını karşılamaya yönelik satış da yapacaklar. Bugün itibariyle bu da başladı. Asansörlerin yük ayarı güncellenerek kapasitesi yarı oranında azaltıldı. Asansörlerin yükünü azaltmak adına yangın merdiveni olarak kullanılan merdivenleri genel kullanıma açtık. Kafeteryalarımız hijyen kuralları ve sosyal mesafeye uygun olmak kaydıyla yeniden düzenlendi. Kapasiteleri azaltılmak suretiyle hizmet vermeye bugün itibariyle başladı. İcra dairesindeki işlemler 16 Haziran Pazartesi başlayacak. Yeni takip açılması da 16 Haziran'da başlayacak. O tarihe kadar da icra daireleriyle ilgili tüm eksikleri gidermiş olacağız. Tüm birimlerimizde hem vatandaşlarımız için hem hakim ve savcı meslektaşlarımız için hem avukat meslektaşlarımız için hem de çalışan personelimiz için sağlıklı, güvenli bir ortamı oluşturacağımızı düşünüyorum. Esnek çalışma ile ilgili tedbirler de kaldırıldı. Şu anda fiili herkes çalışmaya başladı diyebiliriz. İdari izin kapsamında olanlar hariç." dedi.

ADLİYEDE İŞİ OLDUĞUNU BELGELEYEMEYEN KİŞİ ADLİYEYE ALINMAYACAK

Yeni normalleşme süreci kapsamında Adalet Bakanlığı'nın da bazı tedbirler aldığını söyleyen Seçgin, "Yeni normalleşme süreci kapsamında Adalet Bakanlığı'nın almış olduğu tedbirler çerçevesinde adliyelerde işi olmayan veya işi olduğunu belgeleyemeyen, ispatlayamayan vatandaşlarımız adliyelere alınmayacaklar. Bu demek değil ki hak arayışı için başvuru yapmaya gelenler buraya alınmayacak. Dava açma, şikayet dilekçesi verme gibi ellerinde dilekçeleri hazır olan vatandaşlarımız buraya alınacaklar ama kendisi ile ilgisi olmayan bir duruşmaya, arkadaşının yanında sırf ona yarenlik etmek için gelebiliyordu. Bu da adliyelerde gereksiz bir yoğunluğa neden oluyordu. Bu nitelikte olan kişileri adliyeye almayacağız" diye konuştu.

Seçgin, adliye içinde oturma alanlarının kısıtlandığını belirterek, güvenlik görevlilerinin de sosyal mesafeyi ortadan kaldıranları uyaracağını kaydetti.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Adliyenin vatandaş girişinden genel görüntü

-Vatandaş girişinde sosyal mesafe kuralına uyularak çizilen sosyal mesafe daireleri

-Sosyal mesafe dairelerinde adliyeye giriş yapan vatandaşların görüntüsü

-Adliyeye girişte ateş ölçülmesi

-Duruşma salonunun dezenfekte edilmesi

-Adliyenin koridorundan genel görüntü

-Başsavcıvekili Uğur Seçgin'in röportajı

-Genel ve detay görüntüler

===================

18 - İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA YENİ NORMAL TEDBİRLERİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında acil işler dışında nöbet sistemiyle çalışan İstanbul Adliyesi, yeni normal döneme ilişkin tedbirlerini aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İdari İşler Müdürlüğü'nce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda koronavirüs kapsamında yeni normal dönemde alınan tedbirler açıklandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bir süredir nöbet ve esnek çalışma sistemi ile çalışan, zorunlu işler dışında faaliyet göstermeyen İstanbul Adliyesi, normalleşme adımlarıyla birlikte faaliyetine başladı. Adliyede koronavirüse karşı birtakım önlemler alındı. Adliyede hijyen kurallarına ilişkin afişler asılırken, maskesi olmayanlar için kapıda satış noktası konulacağı söylendi. Havalandırma sistemi dışarıdan temiz hava alınacak şekilde düzenlendi ve tüm çıkışların tek bir kapıdan yapılacağı belirtildi.

İNSAN SAYAR KAMERALAR YERLEŞTİRİLECEK

İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni normal dönemde, adliye binasının dört ayrı kapısında ateş ölçümü yapılmasına devam edilecek ve insan sayar kameralar yerleştirilerek binaya aynı anda alınabilecek insan sayısı belirlenebilecek. Adliye binasındaki merkezi havalandırma sistemi de dışarıdan sadece temiz hava alınacak şekilde düzenlendi. Adliye binası sistemi dışındaki klimalar ise iptal edildi. Ayrıca asansör havalandırması kapatıldı. Adliye binasında ortak açılabilir camlar açık kalacak şekilde sabitlendi. Adliye binasında hijyen kurallarına ilişkin bilgilendirme afişleri asıldı. Aynı zamanda adliyenin atriumunda yer alan duvarlarda bulunan ekranlardan hijyen kurallarına ilişkin bilgilendirmeler yapılıyor. Duruşma salonları dahil adliye içindeki her yere dezenfenktan ve duvara asma aparatı yerleştirilmesine devam ediliyor. Tuvaletlerde bulunan hava el kurutma makineleri iptal edildi, hepsi kağıt havluya dönüştürüldü.

MASKESİZ HİÇKİMSE ALINMAYACAK

Adliyeye maskesiz hiç kimse alınmayacak. Maskesi olmayan vatandaş veya avukatlar için adliye binasının C kapısı önüne kurulacak satış noktasından maske alabilecek. Ön bürolardaki memurlara, icra müdürlüğü personellerine, güvenlik ve duruşma katiplerine yüz siperliği dağıtımı yapıldı.

TÜM ÇIKIŞLAR TEK BİR KAPIDAN YAPILACAK

Adliyenin B ve D kapıları çıkışa kapatılırken, tüm çıkışlar C kapısından çift yönlü olarak gerçekleştirilecek. B ve D kapıları saat başı 10 dakika açılarak hava sirkülasyonu sağlanacak. Ortak alanlarda bulunan banklara da sosyal mesafe kurallarına göre şerit çekildi. Danışma bankolarına ise şeffaf cam montajı yapıldı. Çift yönlü yürüyen merdivenlerde sadece yukarı çıkış yapılacak şekilde tek yönlü kullanıma alındı. Asansörlere büyüklüğüne göre binecek kişi sayısı sınırlı tutuldu. Tüm büro önlerine, duruşma salonu önlerine sosyal mesafeyi koruyacak etiketler yapıştırıldı. Tüm duruşma salonu girişlerine dezenfektan yerleştirildi.

KALEMLERE GİRİLMEMESİ İÇİN BANKOLAR KURULDU

Binadaki 400 adet duruşma salonu sosyal mesafe kuralına göre insan sayısı belirlenerek kişi sayısına göre bantlar çekildi. Vatandaş ve avukatların girmemesi için tüm kalemlerin önüne bankolar yerleştirildi. 34 adet İcra Müdürlüğü ve 3 adet İflas Müdürlüğü kalem önlerine banko ve üzerine şeffaf kırılmaz cam monte edilerek vatandaş ve avukatların kaleme girmeleri önlenerek tüm işlemlerini buradan gerçekleştirmeleri sağlanıyor. 34 adet İcra Müdürlüğü için -3 kat icra arşivleri girişinde, her bir icra müdürlüğünde iki personelin oturabileceği şekilde toplam 68 kişilik, kırılmaz camlı, korunaklı UYAP hattı çekilmiş ön büroların çalışmasına başlanmış olup 15 Haziran öncesinde bitirilecek.

YEMEKHANELERDE MALZEMELER TEK KULLANIMLIK OLACAK

Adalet sarayındaki çay ocaklarında otomat çay ve kahve makinesi kullanımı için yüklenici firma ile görüşme gerçekleştirildi. Yemekhanede tek kullanımlık malzemeler için gerekli tedbirler alındı. Nezarethanelerde sosyal mesafe kuralına göre hükümlü, tutuklu bulundurulması için gerekli tedbirler alındı.

OTOPSİ ARAÇLARI HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Otopsi araçlarına su geçirmez önlük, N95 maske, yüz koruyucu siperlik, gözlük, eldiven, tıbbi maske alımı gerçekleştirilerek araçlara yerleştirildi. Otopsi araçları için her gün dezenfekte işlemleri gerçekleştiriliyor. Keşif araçlarında bulundurulmak üzere maske, eldiven, önlük, dezenfektan temin edilmesi için Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na tebliğ yapıldı.

HİJYEN DENETİM KOMİSYONU KURULDU

Alınan tedbirlerin takibi, İdari İşler Müdürlüğü'nce yapılacak. Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerin denetimi için hijyen denetim komisyonu kuruldu. Komisyon yedi personelden oluşacak, bu personel sürekli dolaşarak denetim yapacak. Değişen şartlara göre yeni tedbirler gündeme gelebilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Adliye giriş-çıkışlarındaki insan sirkülasyonu

-Vatandaşlara dezenfektan sıkılması

-Yüz siperliğiyle çalışan danışma masaları

-Asansörler ve duvar ekranlarındaki ve yerdeki bilgilendirmeler

-Ön büro alanları

-Adliye kapısında vatandaş kalabalığı

-genel ve detaylar

===============================

19 - (ÖZEL) BAYRAMPAŞA'DA YARALI KÖPEĞİ KURTARMA SEFERBERLİĞİ

BAYRAMPAŞA'daki hafif ticari aracın çarptığı köpek yaralandı. Yaralı köpeği kurtarmak için polis, zabıta ve bir hayvansever adeta seferber oldu. Tüm çabalara rağmen yaralı köpek, ancak bir buçuk saat sonra tedavi altına alınabildi.

Olay, O-3 TEM Bağlantı Yolu Hal Yolu Kavşağı yakınlarında Edirne istikametinde meydana geldi. Yunus Can'ın kullandığı 34 TK 4324 plakalı hafif ticari araç, sol şeritte önüne aniden çıkan köpeğe çarparak, yol kenarına savurdu. Sürücü hemen aracı durdurarak, polisi aradı. Kısa sürede polisler gelirken, bu sırada yoldan geçen zabıta ekibinden de yardım istendi. Yoldan geçen bir hayvansever de aracını park edip yaralı köpeğin yanına geldi. Adını söylemek istemeyen hayvansever, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) arayarak, yaralı köpek için hayvan ambulansı gönderilmesini istedi. Hayvansever bulduğu karton ve bezleri getirerek, kıvranan hayvanı yağmurdan korumaya çalıştı. Zabıta görevlileri ve polis ekipleri, 4 şeritli yolun tek şeridini kaza nedeniyle trafiğe kapattı. Köpeği kurtarmak için zamana karşı çabalar sürerken, hayırsever defalarca İBB'yi arayarak ambulansın akıbetini sordu, bir türlü sonuca ulaşamayınca sinirlendi.

Yoldan geçen 112 Ambulansı durdurulurken, çeşitli yerlerindeki kemikleri kırılan ve ağzından kan gelen köpeğe müdahale etmeleri istenirken, sağlık görevlileri müdahale edemeyeceklerini söyledi.

"BİR CAN BU KADAR MI DEĞERLİ?"

Hayvanı kurtarmak için çaba harcayan hayvan sever, bir kez daha İBB'yi ararken, "Nerede sizin yetkilileriniz? Farz edin ki, sizin anneniz-babanız trafik kazası geçirdi. Bu bir candır. Yaklaşık 45 dakikadır bekliyoruz. "Hayvan ambulansını gönderdik" deyip kapatıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Nerede arkadaşlarınız? Köpek şokta. Hayatını kaybedecek. Bir can bu kadar mı değerli? Bu kadar mı değeri var. Size değil, belediyenizin sistemine söylüyorum. Eğer bir kişinin ihmali varsa onu da Allah'a havale ediyorum."

Hayvansever, bir ara hareketsiz yatan yaralı köpeğin kalp atışlarını dinledi. İBB'den ambulans gelmemesi üzerine polisler, bu sefer Bayrampaşa Belediyesini arayarak, hayvan ambulansı gönderilmesini istedi. Köpeğin giderek fenalaşması üzere polisler araçları durdurarak, büyük bir bez bulmaya çalıştı. Bir kadın sürücünün verdiği omzundaki şalı alan görevliler bunu yere serip yaralı köpeği üzerine bıraktıktan sonra zabıtaya ait hafif ticari aracın bagajına koyup, Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü'ne götürülmesini isterken, zabıta memurlardan birisinin bagajdaki köpeğin yanında yolculuk ederek ona refakat etmesini istedi. Polis, köpeğe çarptıktan sonra güvenlik güçlerini arayıp gerekeni yaptığı için sürücüye teşekkür ederken, kaza tutanağı düzenledi. Araç sürücüsü Yunus Can, "Allah'tan zincirleme kaza olmadı. Çarptığım hayvan için üzülüyorum" dedi.

Yaralı köpeği kurtarmak için çabalar sürerken birkaç köpek de bölgeden uzaklaşmadı. Yaralı hayvanın kazadan 1.5 saat sonra götürülmesinden sonra bu köpekler de uzaklaştı. Köpeğin götürülmesinden yaklaşık 15 dakika sonra Bayrampaşa Belediyesi ambulansı geldi. Hayvan hastanesinde ameliyata alınan köpeğin tedavisi devam ediyor.

Görüntü dökümü:

---------------

-Yerde yatan köpek

-Hayvan sever köpeği sakinleştirmeye çalışması

-Hayvan sever telefon ile İBB görüşürken

-Köpeğe çarpan araç

-Gelen polis ve zabıta ekipleri

-112 ambulansındaki görevlilerden yardım istenirken

-Polis ekipleri şal ile köpeği zabıta aracına yüklerken

-Köpeğin yüklendiği araç giderken

-Çevredeki köpekler

-Olay yerine gelen hayvan ambulansı

-Sürücü ile röportaj

========================

20- (ÖZEL) FATİH'TE BIÇAKLI KAVGA SONRASI YAŞANAN ARBEDE KAMERADA

FATİH'te Cezayir uyruklu oldukları öğrenilen bir grup arasında yaşanan bıçaklı kavgada 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşanan kavga bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Olay saat 15.00 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Cezayir uyruklu oldukları öğrenilen bir grup içinde henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavgada gruptakilerden biri cebinden çıkardığı bıçakla etrafındakilere saldırdı. 4 kişiyi bıçaklayan kişiye, toplanan kalabalık engel olmaya çalıştı. Bu sırada saldırgan çıkan arbedede yaralandı. Kavgayı olay yerine gelen polis ekipleri sonlandırdı.

Yaralanan 5 kişi olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

YAŞANAN KAVGA CEP TELEFONU KAMERASINDA

Yaşanan kavga ve sonrasında çıkan tartışmalar, yerde yatan yaralılar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına kaydedildi. Yaşananları cep telefonu ile kaydeden vatandaş, "İlk önce şu ileride kavga ediyorlardı, başta şu yerde yatan bir arkadaş vardı, üç, dört kişiyi bıçakladı. En son burada toplandılar başına yıktılar. Detayını, neden olduğunu bilmiyoruz. Burada aynı otelde kalan arkadaşlar bunlar ama olay bayağı uzun sürdüö dedi.

Görüntü dökümü:

---------------

-Yaralılara ambulans içinde müdahale edilmesi

-Ambulansların olay yerinden ayrılması

-Kavganın yaşandığı yer

-Kavga anı ve sonrasında yaşananlar cep telefonu görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

============================

21- BAHÇELİEVLER'DE ASKERE GİDECEK OLAN GENÇLERE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI

Askerlik celp döneminin yeniden başlamasının ardından askerlik için hazırlık yapan ve görev yerleri belli olan asker adayları birliklerine teslim olmadan önce koronavirüs testine girdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen askerlik celp döneminin 31 Mayıs itibariyle yeniden başladı. Askerlik için hazırlık yapan ve görev yerleri belli olan asker adayları birliklerine teslim olmadan önce koronavirüs testine girdi.

Bahçelievler'de bir okulun bahçesine kurulan test çadırında çok sayıda asker adayı kuyruk oluşturdu. e-Devlet üzerinden kayıtlarını oluşturan asker adayları sabahın ilk saatlerinden itibaren sürüntü testi işlemleri için uzun kuyruk oluşturdu. İşlem sırası gelenlere sırasıyla koronavirüs testi yapıldı.

Sonuçları iki gün içinde açıklanacak olan testlerden negatif çıkanlar 5 Haziran'da birliklerine teslim olacak. Koronavirüs testi için gelen asker adaylarından Berk Yiğit, tedbirin güzel olduğunu söyledi. Her bölgeden insanın bir araya geleceğini söyleyen Yiğit, "Tedbir güzel, sonuçta nereye gideceğimiz belli değil. Tüm Türkiye'den insanların olduğu yere gideceğiz. Bu yüzden bizim için önemli. Hayırlısı ile negatif çıkıp gideceğiz" dedi.

Görüntü dökümü:

-------------------

-Test yaptıran gençler

-Berk Yiğit röportaj

-Diğer görüntüler

=================================

22- (ÖZEL) PİLATES STÜDYOLARI 2 BUÇUK AY SONRA AÇILDI

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk ay önce kapatılan pilates stüdyoları, dün açılarak öğrencilerini kabul etmeye başladı. Gerekli tüm önlemlerin alındığı salona randevu sistemi ile birlikte gelen öğrenciler, uzun süredir hasret kaldıkları pilates derslerini almaya başladı.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla 2 buçuk ay önce kapatılan pilates stüdyoları bugün açıldı. Öğrenciler, uzun süredir uzak kaldıkları pilates derslerine yeniden başlamak için salondan randevularını aldı. Üsküdar Barbaros Mahallesi'nde bulunan bir pilates stüdyosu, koronavirüse karşı yeni normalin gerektirdiği tüm önlemleri aldı. Salonda düzenli olarak yapılan dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunmasına yönelik tedbirler alındı. Öğrenciler, uzun bir aradan sonra pilates stüdyolarının yeniden açılmasına memnun olduklarını söyledi.

"TEKRAR PİLATES YAPABİLDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Stüdyoda ders alan Ayşenur Söğütdere, "75 gündür bu günü bekliyordum. Çünkü çok uzun zamandır evdeydik ve ben artık sağlığımı kaybetme derecesine gelmiştim. Hareketsiz bir yaşam oldu bizim için ama sağlığımız daha önemliydi. Çok mutluyum şu anda tekrar pilates yapabildiğim için. Eski fit bedenime erişebileceğim, tekrar denize rahatlıkla girebileceğim. Her şey benim için şu an çok güzel" dedi. Söğütdere, salonda alınan önlemlerle ilgili, "Açıkçası bu stüdyo benim uzun yıllardır tercih ettiğim bir stüdyoydu. Çünkü her zaman hizmette olsun, hijyende olsun hiçbir sıkıntı olmamıştı. Her hafta, her gün zaten temizleniyordu. Dezenfektanlar geldi. Girişlerde galoş kullanılıyordu. Hala bu önlemler devam ediyor" diye konuştu. Ayşenur Söğütdere konuşmasına, "Evde 3-4 kilo aldım. Ama fiziğime çok yansımadı bu. Sadece bu beni mental olarak çok yıprattı. Çünkü zaten bel ve sırt ağrıları çeken bir insandım ve bunu pilates yoluyla çözüme kavuşturuyordum. Şu anda bunları tekrar düzeltebileceğim için çok mutluyum" şeklinde devam etti.

"SALGINDAN EVVEL DE ÜYEYE 1 METREDEN FAZLA YAKLAŞMAMASINI TAVSİYE EDERDİK"

Üsküdar'da bulunan pilates stüdyosunun sahibi ve eğitmeni Uğur Karaoğlu, "Öncelikle ozon hava temizleyicimizi aldık. Her tarafa dezenfektanlar yerleştirdik soyunma odası girişi, stüdyo girişi gibi. Kapı girişinden itibaren galoş giyiyor üyelerimiz. Zaten randevu sistemiyle çalışıyoruz. Birebir eğitim verdiğimiz için diğer büyük spor salonlarından farklıyız. Orada 100-150 kişi aynı anda spor yaparken burada en fazla 2 ya da 3 kişi saat başı randevu sistemiyle gelip ders alacak. O yüzden hijyen konusunda pek bir endişemiz yok. Salgından evvel de bu tarz butik stüdyolar olabildiğince hijyene dikkat ediyorduk eğitmenler olarak. Şimdi de sadece onların üzerine bir tık daha dikkat ederek devam edeceğiz" dedi. Pilates eğitmenlerine de ders verdiklerini belirten Karaoğlu, "Biz eğitmenlerimizle pilates eğitmenlerine bu salgından evvel de üyeye 1 metreden fazla yaklaşmamasını tavsiye ederdik. Sebebi de şuydu onların özel alanı derdik. Bizler sonuçta hocayız. Ders verirken asla bir metreden fazla yaklaşmazdık. Şimdi de bilim kurulu üyelerimiz, hocalarımız 1 buçuk, 2 metre diyor. Onlara riayet edeceğiz zaten alışkın olduğumuz bir şeydi bu bizim. O yüzden pek bir zorluk olmayacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Muhabir anons (Gamze Şimşek)

-Salonda öğretmenden ders alan öğrenci

-Pilates stüdyosundan görüntüler

-Salon sahibi eğitmen ile röp.

-Pilates eğitmeni Hasan Can Demir ile röp.

-Salona gelen öğrenci ile röp.

-Pilates yapan öğrenci

-Genel ve detay

===============

23- BAĞCILAR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 6 BİN PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Bağcılar'da polis ekipleri, bir kamyonetin içerisinde kaçak sigara bulunduğu yönündeki ihbarın üzerine harekete geçti. Yapılan operasyonda 6 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, 1 şüpheli de gözaltına alındı.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir kamyonetin içerisinde kaçak sigara bulunduğu ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi'ndeki bir apartmanın önünde bulunan kamyoneti takibe aldı. Ekipler,

araca binerken kamyonetin sürücüsü Bahattin B.'yi (33) yakalayarak gözaltına aldı. Kamyonette yapılan aramalarda da 6 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Bahattin B.'nin hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapılırken, sevk edildiği adliyede adli makamlarca serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Ele geçirilen sigaraların fotoğrafı

==========================

24 - ABDURRAHİM ALBAYRAK'I DOLANDIRANLARA İKİNCİ OPERASYON

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ı telefonla arayan ve Bahçelievler Belediye Başkanı olduğunu söyleyerek 40 bin lira dolandırılmasıyla ilgili ikinci operasyonda bir kişi daha gözaltına alındı. Daha önce yapılan operasyonda 2 şüpheli yakalanmış biri tutuklanmıştı.

ABDURRAHİM ALBAYRAK ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

İstanbul'da polise başvuran iş adamı Abdurrahim Albayrak dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi olmuştu. Abdurrahim Albayrak kendisini İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı olarak tanıtan bir kişinin telefonla aradığını " Sen çok hayırlı bir adamsın, garibanlara, çocuklara erzak dağıtacağız 40 bin liramız eksik " diyerek para istediğini söylemişti. İşadamı kendisine yollanan hesaba 40 bin lira para yatırdığını ancak daha sonra dolandırıldığını anladığını belirterek şikayetçi olmuştu.

1 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan çalışmada şüphelilerin işadamından dolandırdıkları parayı Gebze'de bir banka şubesinden çekildiğini belirlenmişti. Polis yaptığı operasyonda şüpheli Fatih Y.(39) ve Abdulvahap B.(36)'yı gözaltına almıştı. Şüphelilerin para çekme anı güvenlik kameraları tarafından görüntülenirken Abdulvahap B. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

1 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan ikinci operasyonda polis Gebze, Hacı Halil mahallesi, Kızılay caddesinde tespit edilen adrese daha operasyon yaptı. Baskında Barış Ö. adlı şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüpheliyle birlikte ele geçen bir cep telefonu, iki sim kart ve flash bellekler inceleme altına alındı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Barış Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda tutuklanan şüpheli sayısı 2 oldu.

Görüntü Dökümü

-----------

-Barış Ö.'nün emniyetten çıkarılışı

==================

25- SANCAKTEPE'DE KUMAR OPERASYONU: 70 BİN 480 TL PARA CEZASI KESİLDİ

Sancaktepe'de polis ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken bir iş yerinde bilgisayar üzerinden kumar oynandığını tespit etti. Ekipler iş yerine düzenledikleri operasyonda toplam 70 bin 480 TL para cezası keserken, iy yerini de mühürledi.

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken bir iş yerinde kumar oynandığı ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi Sevenler Caddesi'ndeki iş yerine geçtiğimiz Perşembe günü operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda ekipler, iş yerinde 16 kişinin olduğunu ve 12 bilgisayar ile sanal tombala oynadıklarını belirledi. Kumardan kazanıldığı düşünülen bin 205 TL'ye el koyulurken, iş yeri sahibine "Kumar Oynanmasına Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan işlem yapıldı. İş yerinde bulunan 16 kişiye de Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında 50 bin 880 TL ve kumar oynama suçundan 19 bin 600 TL olmak üzere toplam 70 bin 480 TL para cezası kesildi. Ayrıca iş yeri, zabıta ekiplerince mühürlendi.

Görüntü Dökümü

------------

- Kumar oynanan bilgisayarların görüntüsü

- Kumar oynarken yakalananların görüntüsü

===============

26- NORMALLEŞME SÜRECİNİN İLK ÖĞLE NAMAZI BÖYLE KILINDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Mart'ta camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmişti. Camiler kılınan Cuma Namazı'yla yeniden cemaatine kavuşurken, normalleşme tedbirleri gereği vatandaşlar bugün itibariyle vakit namazlarını kılmaya başladı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmişti. Cemaatle ibadet 29 Mayıs'ta Cuma Namazı'nın kılınmasıyla başlamıştı. Normalleşmenin başladığı bugün vatandaşlar öğle namazını camilerde cemaatle birlikte kılmaya başladı. Öğle namazı için Çamlıca Camii'ne gelen vatandaşların maskelerinin takılı olduğu ve seccadelerinin yanında getirdikleri görüldü. Sosyal mesafe kuralına göre saf tutan cemaat cemaatle birlikte namazını kıldı. Çok mutlu olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Allah bugünleri de nasip etti. Cemaatle birlikte öğle namazımı kıldık. Sosyal mesafe kuralına uyarak önlemimizi aldık" diye konuştu.

Kartal'daki Fatih Camii'nde namazını kılan Adnan Güzelgün "Cuma günü sosyal mesafeye uyarak Cuma Namazımızı kıldık. Bugün de sosyal mesafeye uyarak, evlerden seccademizi ve abdestimizi alarak camiye geldik. Vakit namazımızı kıldık." diye konuştu.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Çamlıca Camii'nden görüntü

-Camiye gelenlerden görüntü

-Maske ve seccade ile camiye gelenlerden görüntü

-Sosyal mesafe kuralına uyularak namaz kılınması

-Vatandaşlar ile röp

-Genel ve detay görüntüler

DHA

HABERE YORUM KAT