İsrailliler Netanyahu'nun istifasını istiyor

İsrailliler Netanyahu'nun istifasını istiyor

İsrail'de gerçekleştirilen bir anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 66'sı, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 7 Ekim'de meydana gelen olaylar nedeniyle istifasını talep ediyor.

İsrail'deki Yedioth Ahronoth gazetesi tarafından yeni bir kamuoyu yoklaması yapıldı. Yoklamaya 18 yaş üstü 1442 kişi katıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 75'i, Aksa Tufanı saldırıları sırasındaki güvenlik açığını Başbakan Netanyahu'ya atfederken, yüzde 66'sı savaşın ardından Netanyahu'nun istifasını istiyor.

Ankete katılanların yüzde 64'ü ise savaştan sonra İsrail Meclisi'nin feshedilmesini ve genel seçimlerin yapılmasını talep ediyor. Netanyahu'nun Likud partisine oy verenlerin yüzde 45'i de seçimlerin hemen ardından yapılmasını istiyor.

Gazete, ayrıca abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki son gelişmelerle ilgili Netanyahu ile İsrail ordusu arasında bir güven krizi yaşandığını bildirdi. Ayrıca Haaretz gazetesinde dün yer alan bir haberde, Netanyahu'nun 7 Ekim'deki saldırıların tahmin edilemezliğinin sorumluluğunu üstlenmek yerine bu sorumluluğu İsrail ordusuna yüklemeye çalıştığına dair iddialara yer verildi.

HABERE YORUM KAT