İsrail'den İstanbul'daki vatandaşlarına 'acil geri dönün' çağrısı

İsrail'den İstanbul'daki vatandaşlarına 'acil geri dönün' çağrısı

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İstanbul'daysanız bir an önce İsrail'e dönün" çağrısında bulundu.

Yair Lapid Pazartesi günü. “İstanbul'a bir gezi planladıysanız - iptal edin. Hiçbir tatil hayatını riske atmaya değmez.” açıklamasında bulundu. Saatler sonra İsrail Milli Güvenlik Kurulu resmi bir açıklama yaparak: Türk metropolüne yönelik mevcut seyahat uyarısı dördüncü ve en üst seviyeye yükseltildi. İsrail vatandaşları şehri derhal terk etmeli ve bir sonraki duyuruya kadar oraya seyahat etmekten kaçınmalıdır'' ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Türkiye'nin diğer bölgelerine İran'ın İsraillilere yönelik olası saldırılarına ilişkin endişeler sebebiyle dünya çapında, ama özellikle Türkiye'de üçüncü seviye bir seyahat uyarısı uygulanmıştı ; bu, zorunlu olmayan seyahatlerin caydırıldığı anlamına geliyor. Bu endişe şimdi yeniden arttı. Milli Güvenlik Kurulu'nun Pazartesi günkü açıklaması "İran'ın Türkiye'de, özellikle İstanbul'da İsraillilere saldırma niyetinin arttığından" söz ediyor.

Dışişleri Bakanı Lapid, Türkiye'deki İsrailli turistlerin İranlı ajanların kaçırma girişimlerinin veya suikast girişimlerinin kurbanı olabilecekleri "gerçek ve yakın bir tehlike"den söz etti.  İsrail medyası pazar günü böyle bir saldırının yaklaşık bir ay önce engellendiğini bildirdi. İsrail hükümeti daha önce süreci bildirmek için bir haber kesintisini kaldırmıştı. 

Artı49

HABERE YORUM KAT