İspanya'da yaşayan Ukraynalılar barış için gösteri yaptı

İspanya'da yaşayan Ukraynalılar barış için gösteri yaptı

İspanya'da yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde barış için gösteri gerçekleştirdi.

Rusya-Ukrayna savaşının birinci yılı dolayısıyla ülke genelinde üç gündür gösteriler yapılıyor.

Başkent Madrid'in merkezindeki Colon Meydanı'nda toplanan Ukraynalılar, "barış" yazılı pankartlarla ve Ukrayna bayraklarıyla gösteri gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığının verilerine göre, savaşın başlamasından bu yana 168 bin kadar Ukraynalı sığınmacı İspanya'ya geldi.

"Geçici koruma" altına alınan Ukraynalı sığınmacıların yüzde 63'ünün kadın, yüzde 33'ünün de 18 yaşın altında olduğu, çoğunluğunun Valensiya, Katalonya, Endülüs ve Madrid özerk bölgelerine yerleştirildiği bildirildi.

"İspanyol askerleri asla ve asla Ukrayna'daki savaşa katılmayacak"

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, La Vanguardia gazetesine yaptığı açıklamada, "İspanyol askerleri, asla ve asla Ukrayna'daki savaşa katılmayacak. Bunu çok açık bir şekilde söylemek istiyorum. NATO'nun 5. maddesi gereği, bir üye ülkenin askeri birliklerinin sadece başka bir üye ülke saldırıya uğrayıp yardım talep ettiğinde müdahale edeceğini bilmelisiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Robles, "Hepimiz ateşkes istiyoruz ama Rusya Devlet Başkanı, bu savaşı devam ettirmek istediğine ilişkin tutumunu açıkça dile getirdi." ifadesini kullandı.

Artı49

HABERE YORUM KAT