İspanya'da müşteriyi telefonda 3 dakikadan fazla bekleten şirkete 100 bin euro ceza!

İspanya'da müşteriyi telefonda 3 dakikadan fazla bekleten şirkete 100 bin euro ceza!

İspanya'da sol koalisyon hükûmeti, müşterilerini telefonda 3 dakikadan fazla tutan hizmet sektöründeki şirketlere 100 bin avroya kadar para cezası öngören bir yasa tasarısı hazırladı.

Bakanlar Kurulunda kabul edilerek meclise gönderilen yasa tasarıyla ilgili basına bilgi veren Tüketici Bakanı Alberto Garzon, telefonla müşteri hizmeti veren şirketlere yönelik yeni kurallar getirileceğini açıkladı.

Hizmet sektöründe bilgilendirme veya sorun çözmek için telefonda yapılan görüşmelerin "yavaş ve karmaşık bir prosedürde yapıldığını ve bunun müşteride baş ağrısına neden olduğunu" ifade eden Garzon, telefonda müşteri hizmetlerine 3 dakika sınırı getirilmesinin bir kural olduğunu savundu.

Bu şirketlerin ceza almamak için yeterli sayıda ve kapasiteye sahip personel bulundurması gerektiğini kaydeden Garzon, bazı şirketlerin "robotik yanıt sistemi gibi müşteri hizmetlerinde iyi muameleyi ve etkin sonucu önleyen uygulamalar kullanmasını" eleştirdi.

İspanyol bakan, müşteri hizmetlerinde uzmanlık eğitimi alan personelin çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Tasarının yasallaşması halinde ayrıca enerji sektörü gibi temel hizmetler veren şirketlere 24 saat müşteri hizmeti sunma zorunluluğu da getirilecek.

Kurallara uymayan şirketlere 100 bin avroya kadar para cezası kesilebilecek.

Artı49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT