İspanya’da Covid-19’a karşı ikinci kez “olağanüstü hal” ilan edildi

İspanya’da Covid-19’a karşı ikinci kez “olağanüstü hal” ilan edildi

Koronavirüs salgınında 1 milyonu aşan vaka sayılarının her geçen gün hızla arttığı İspanya’da sol koalisyon hükümeti, Kanarya Adaları dışında ulusal çapta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Hastanelere yığılma olmasından korkuluyor.

İkinci OHAL’de yeni olan en önemli tedbir ise ülke genelinde saat 23.00 ila 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı getirilmesi oldu. Başkent Madrid’deki Sol Meydanı’nda ise polis ekipleri, OHAL kapsamında kontroller yapıyor.

Sağlık Bakanlığı, cuma günü 1 milyon 46 bin 132 olarak açıkladığı toplam vaka sayısını son 3 günde 52 bin 188 artışla bugün 1 milyon 98 bin 320 olarak güncelledi. İspanya’da ayrıca pandemi kaynaklı ölümlerde sayının cuma gününden bu yana 279 arttığı görüldü. Bakanlık, son 7 günde 628 kişinin salgından hayatını kaybettiğini ve toplam sayının 35 bin 31’e çıktığını duyurdu.

HASTANELER YETERSİZ KALABİLİR

Sağlık Bakanlığında oluşturulan Covid-19 ile Mücadele Komisyonunun Başkanı Fernando Simon, düzenlediği basın toplantısında, “Bu zamana kadar alınan önlemlerin en büyük amacı hastanelerde olası bir kuyruğu, yoğunlaşmayı önlemek. Mevcut durumda bazı hastanelerde durum kritik olsa da ülke genelinde covid-19 hastalarının hastanelerdeki doluluk oranı yüzde 13,7, bu oran yoğun bakımlarda yüzde 24,2. Ama bazı özerk yönetimlerde yüzde 40’ı buldu. Yoğunluğu önlemek çok önemli” dedi.

+49 – MADRİD

FOTO. A.A.

HABERE YORUM KAT