İslamcı terörist, sınır dışı edilmemek için Alman devletine yalvarıyor

İslamcı terörist, sınır dışı edilmemek için Alman devletine yalvarıyor

Almanya'da çok sayıda terör eylemini organize ettiği ve görevli olduğu dini örgütlenmelerde selefi vaazlar verdiği bilinen IŞİD yöneticisi Abu Walaa, Almanya'dan sınır dışı edilmemek için direniyor.

Almanya'da cihatçı terör örgütü IŞİD'e eleman kazandırdığı, örgütün bazı eylemlerini yönlendirdiği ve Berlin'de bir noel pazarına saldırıyla 10 kişinin ölümüne neden olan terörist Anis Amri ile ilişkide olduğu bilinen örgütün üst düzey yöneticilerinden Abu Walaa'nın, sınır dışı edilmemek için direnç gösterdiği ortaya çıktı.

Bir süredir Kuzey Ren-Vestfalya'da hapishanede tutulan teröristin, Almanya'da oturum iznini sonlandıracak bir resmi kararla, Irak'a gönderilmesi için sınır dışı işlemleri başlatıldı. Ancak Walaa, doğum yeri olan Irak'a gitmemek için Düsseldorf İdare Mahkemesi'ne acil bir başvuruda bulunarak sınır dışı kararına itiraz etti.

ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRIYORDU

IŞİD'in Almanya'daki en üst düzey temsilcisi olarak kabul edilen Abu Walaa, 2021 yılında Celle Yüksek Bölge Mahkemesi tarafından 10 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Walaa bölgede "Hildesheim Şeyhi" olarak biliniyordu. Cihatçı terörist, artık yasaklı olan "Deutschsprachiger Islamkreis Hildesheim" derneğinin de cami imamıydı.

Buradan özellikle Aşağı Saksonya ve Ruhr bölgesindeki gençleri radikalleştirmeye çalıştı. Bazıları teröristlere katılmak ve saldırılarda bulunmak üzere Suriye ve Irak'ta IŞİD tarafından kontrol edilen bölgelere gitti.

ARTI49
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
1 Yorum