Irkçılara polis baskınları: Seehofer neonazi grup “Wolfsbrigade 44”ü yasakladı

Irkçılara polis baskınları: Seehofer neonazi grup “Wolfsbrigade 44”ü yasakladı

Yeni bir nazi devleti kurmayı hayal eden ve kendisine bir SS komutanının adını veren bir neonazi örgütü, Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından yasaklandı. Birçok eyalette neonazilere polis baskınları yapıldı.

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer yine bir neonazi örgütünü yasakladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ”Sturmbrigade 44” adıyla da bilinen “Wolfsbrigade 44” adlı örgütün yasaklanmasıyla ilgili olarak Bakan Seehofer, “Nefret eken ve nasyonal sosyalist bir devletin yeniden kurulmasını savunan bir örgütün ülkemizde yeri yoktur. Özgür toplumumuzun temel değerlerine savaş açanlar, hukuk devletimizin kararlı tepkisini de hissedeceklerdir” dedi. 

187 KİŞİLİK EKİP OPERASYONDA GÖREV ALDI

Federal İçişleri Bakanlığı’na göre 187 kişilik özel ekip  Hessen, Mecklenburg-Vorpommern’deki Rostock ve Kuzey Ren Vestfalya’daki Winterberg ve Medebach Sauerland kasabalarında toplam on bir örgüt üyesinin evine baskın yaptı. 

urn-newsml-dpa-com-20090101-201201-99-525898-large-4-3-39.jpg

Horst Seehofer

Baskınların 20’si Hessen’de, dördü Kuzey Ren-Vestfalya’da ve biri Mecklenburg-Vorpommern’de olmak üzere toplam 25 noktada arama yapıldı. 

Bakanlık operasyonda örgütün önde gelen üyelerinin büyük bir bölümünün yaşadığı Hessen eyaletine odaklanıldı. Baskınlarda özellikle örgütün varlıklarına ve olası aşırı sağcı propaganda materyallerine el konulması hedeflendi. 

BIÇAKLAR, YAYLAR, GAMALI HAÇ, UYUŞTURUCU

Aramalarda bıçaklar, Tatar yayı, süngü ve pala gibi silahların yanı sıra gamalı haçlar ve Nazi sembollerini taşıyan nesneler,  dijital belgeler , cihazlar, cep telefonları, uyuşturucu maddeler ve aşırı sağcı müzik içeren kayıtlar ele geçirildi. 

Söz konusu neonazi örgütün dört eyalette  üyeleri bulunduğunu bildiren  İçişleri Bakanlığı açıklamasında "Dernek üyeleri Adolf Hitler’i açıkça tanıdıklarını itiraf ediyorlar ve demokratik hukuk devletini ortadan kaldırarak bir nazi devletini yeniden kurmaya çalışıyorlar. Dernek üyeleri cengaver tavırlar içinde, belirgin ırkçılık ve antisemitizmi ve  insanı aşağılayan ideolojilerini yayarak, daha fazla taraftar kazanmak için kamu alanlarında ve sosyal medyada saldırgan tavırlar içindeler. 

44 RAKAMI: SS KOMUNATI 

Neonazi grubunun adındaki 44 rakamı, alfabedeki dördüncü harfin kodudur ve  DD de “Division Dirlewanger” ın kısaltmasıdır. Bir savaş suçlusu ve Waffen-SS’in özel bir birimi olan Oskar Dirlewanger’ın özellikle sadist olan komutanı anlamına gelmektedir. Neonazi derneği “Sturm-/Wolfsbrigade 44”ün insanı aşağılayan ideolojisiyle hem anayasal düzene hem de uluslararası anlayış fikrine karşı saldırgan bir şekilde savaşan bir tavırla yönlendirildiği belirtildi. 

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti  İçişleri Bakanı Herbert Reul, grup üyelerinin “nasyonal sosyalist fikirleri açıkça sergilediklerini” ve Almanya Federal Cumhuriyeti’ni ”Yahudi Cumhuriyeti” olarak adlandırdıklarını belirtti. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili siyasetçi Reul “Bu, en iğrenç nazi sembolizmi ve söylemidir” dedi. 

TRENDE BİR ÇANTADA SİLAH BULUNDU

Başlangıçta “Sturmbrigade 44” adı altında faaliyet gösteren söz konusu neonazi dernek 2016 yılından bu yana sahnede. 2018’in başında bir trende içinde silah bulunan bir çanta ve üzerinde “Sturmbrigade 44 Köthen-Anhalt” yazılı bir tişört bulundu. 

Federal Savcı tarafından suç örgütü kurulduğu şüphesiyle yürütülen soruşturma sırasında, Temmuz 2019’da Hessen, Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde aramalar yapıldı. Federal İçişleri Bakanlığı’na göre, bu salı Saksonya-Anhalt eyaletinde de baskın yapılmak istendi, ancak Halle’deki idare mahkemesi ve ikinci derecede Magdeburg’daki yüksek idare mahkemesi, diğer üç eyaletteki idare mahkemelerinin aksine, arama emirleri için yeterli bir dayanak olmadığına karar verdi. 

“Wolfsbrigade 44” üyelerinin ullandıkları sembollerden biri de kafatası. Yasak semboller arasında gamalı haçlar, çelik kasklar ve silahlar bulunuyorr. 

Federal İçişleri Bakanı Seehofer, bu yıl içinde daha önce de iki ırkçı örgüt “Combat 18” ve “Nordadler” ile Yahudi karşıtı “Reich Vatandaşları Derneği”ni yasaklamıştı. 

+49 – FRANKFURT

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT