Irkçılar ölümle tehdit etti: Sol Partili kadın politikacıya tüm partilerden destek

Irkçılar ölümle tehdit etti: Sol Partili kadın politikacıya tüm partilerden destek

Almanya’da Sol Parti eyalet milletvekili Janine Wissler’e yönelik “NSU 2.0” imzalı neonazilerin ölüm tehditlerin yer aldığı e-postalara Hessen eyalet parlamentosundaki tüm partilerin temsilcilerinden tepki yağdı.

Hessen Eyalet Meclisi Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Janine Wissler'e yönelik ırkçıların ölüm tehditleri içeren mesajlarına Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD), Birlik’90/Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’li (FDP) siyasetçilerden gelen ortak açıklamada “NSU 2.0 imzalı ölüm tehditleri iğrenç ve tiksindirici. Milletvekillerini ölümle tehdit eden, hepimize saldırmış demektir” ifadeleri yer aldı. 

Hessen Eyalet Parlamentosu’nun sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD)  Meclis Grubu Başkanı Robert Lambrou da tehditlerin ciddiye alınması gerketiğini ve ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi. Lambrou açıklamasında “Hangi partiden olursa olsun hangi siyasetçiye karşı olursa olsun  tehditleri şiddetle kınıyoruz” dedi. 

Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan habere göre, Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Janine Wissler dpa’ya yaptığı açıklamada ölümle tehdit edildiğini doğrulayarak “Bu, hayatıma yönelik açık bir tehdit” dedi. Wissler bu yönde daha önce de iki kere tehdit aldığını belirtti.

TÜRK KADIN AVUKAT DA TEHDİT ALMIŞTI

Öte yandan Sol Parti Genel Başkanı Bernd Riexinger tehditlerle ilgili duyduğu dehşeti dile getirdi ve aşırı sağın bu tür eylemlerinin üzerine  kararlı bir şekilde gidilmesini ve soruşturulmasını talep etti. 

Sol Parti eyalet teşkilatı da aşırı sağla mücadelenin daha da güçlendirileceğini duyurdu.

Frankfurt’ta yaşayan Türk hukukçu Seda Başay Yıldız da neonazilerin “NSU 2.0 imzalı” ölüm tehditlerine maruz kalmıştı. Avukat Seda Başay Yıldız ırkçı terör hücresi NSU cinayetlerinin görüldüğü davada neonazi kurbanlarının avukatı olarak yer almıştı. Başay Yıldız ve akrabaları ölümle tehdit edilmişti.

Konuya ilişkin soruşturmada Türk hukukçunun kişisel verilerinin Frankfurt'ta 1. Bölge Polis Karakolundaki bir bilgisayardan alındığı ortaya çıkmıştı. Polis memurlarının yer aldığı bir chat odasında da aşırı sağcı içerikte mesajlaşmalar ele geçirilmişti. 

Frankfurter Rundschau gazetesi de tehdit mesajında  Wissler’e ait, halka açık olmayan kişisel verilerin kullanıldığına dikkat çekti. 

+49 – FRANKFURT

HABERE YORUM KAT