Irkçı hakaret maçı yarıda bitirdi, dava açıldı

Irkçı hakaret maçı yarıda bitirdi, dava açıldı

SV Plötzkau ve VfB Ottersleben II arasındaki maçta, oyuncusunun "ırkçı hakareta uğradığını" ileri süren VfB, sahayı terk etti.

Saksonya-Anhalt bölgesel liginde Cumartesi günü oynanan bir maç ırkçılık suçlamasının ardından tatil edildi.

Skor 3:1 ev sahibi SV Plötzkau lehineyken, VfB Ottersleben II takımı yaklaşık 70 dakika sonra sahayı hep birlikte terk etti. Topsuz alanda, bir Plötzkau oyuncusunun göçmen kökenli bir rakibine ırkçı hakarette bulunduğu iddia edildi.

"IRKÇILIĞIN SAHADA YERİ YOKTUR"

VfB antrenörü Stefan Otremba dün yaptığı açıklamada, "Çocuk soyunma odasında ağlıyordu. Plötzkau oyuncusu ona maymun dedi ve geldiği yere geri dönmesini söyledi. Irkçılığın sahada yeri yoktur. Takım olarak takım arkadaşımızın arkasındayız ve bu nedenle her zamanki gibi işimize geri dönemez, oynamaya devam edemez ve hiçbir şey olmamış gibi davranamazdık" ifadelerini kullandı.

MAÇ TERK DAVASI

Plötzkau antrenörü Christian Bilkenroth ise "Kulübümüzün tüm takımlarında göçmen kökenli oyuncularımız var. Bu nedenle bu tür sözlerin söylendiğini hayal bile edemiyorum. Irkçı söylemlerin ve yabancı düşmanı ajitasyonun kesinlikle karşısındayım" açıklamasında bulundu.

Maçın iptali, Saksonya-Anhalt Futbol Federasyonu'nun spor mahkemesinde görülen bir davanın konusu oldu. Ancak hakemin maç raporunda "ırkçı hakaret" kutucuğunu işaretlemediği anlaşıldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT