İranlılarla anlaşan Meryem Uzerli'nin aldığı para dudak uçuklattı

İranlılarla anlaşan Meryem Uzerli'nin aldığı para dudak uçuklattı

Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan karakteriyle tanınan Meryem Uzerli, daha önce yüzü olduğu İranlı bir modacıya ait markayla sözleşmesini yeniledi.

Odatv’nin haberine göre Meryem Uzerli, geçtiğimiz yıl İranlı tasarımcı Fariba Pourkhajani tarafından kurulan bir kadın giyim markasının yüzü olmuştu. Takvim'in haberine göre; İlk iş birliği için o dönem 1 milyon TL aldığı konuşulan Meryem Uzerli, satışları patlattı. Bunun üzerine markasını Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve ABD'de de duyurmak isteyen İranlı modacı, güzel oyuncuyla yaptığı iş birliğini 2023 yılı için de yeniledi. Giyim markasının iki yıl boyunca yüzü olacak olan oyuncu, bunun karşılığında da 2 milyon dolar yani yaklaşık 37 milyon TL'yi cebine koydu.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda Dünya starlarının servetlerini araştıran 'celebsrevealed. com' sitesinin yaptığı habere göre Meryem Uzerli, 10 milyon dolarlık toplam servetiyle Türk kadın oyuncular arasında en zengin isim.

Öte yandan; yaşamını Berlin'de sürdürmeye devam eden ve bu şehirde cafe açan Uzerli müşterilerden sadece Euro değil Türk parası da kabul etmeye başladı. Annesi Alman, babası Türk olan Meryem Uzerli her fırsatta Türkiye ve Türk insanına övgüler yağdırıyor. Doğup büyüdüğü Berlin'de 'Nosh Nosh' isimli bir kafe açan Uzerli Türkiye'den gelen konuklarının sık sık Türk Lirası ile ödeme yapmak istediğini görünce TL ile ödemeyi kabul etmeye başladı.

Almanya'daki birçok mekanın aksine sadece Euro değil TL ile de ödeme kabul eden oyuncunun Türk müşterilerine de sürekli indirim yaptığı söyleniyor.

Bu arada reklam ve film, dizi ücretlerini daha önce Euro ya da Dolar olarak belirleyen Meryem Uzerli, 2020 yılından beri de Türkiye'deki anlaşmalarını Türk Lirası üzerinden yapmayı tercih ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT