İnternet dolandırıcılığı: Vatandaşlar paralarını geri alabilir

İnternet dolandırıcılığı: Vatandaşlar paralarını geri alabilir

İnternet üzerinden alışveriş yaparken dolandırıcılarla karşılaşm ve para kaybetme olasılığı var ancak vatandaşlar bazen bu paraları geri alabiliyorlar...

Özellikle karantina döneminde birçok kişi online alışverişe yöneldi ancak dolandırıcılık riski önemli ölçüde daha yüksek olduğundan, internet alışverişinde bazı sıkıntılar yaşanabiliyor.

Dolandırıcılar her zaman para kazanmak için yeni yöntemler bulabiliyorlar. - eBay ilanlarında da durum böyle. Dolandırıcılık, tüketicilerin satın almaları için ödeme yapmasına ancak malları asla almamasına yol açabiliyor. Bu sadece Ebay'de değil, aynı zamanda sözde çevrimiçi mağazalarda pahalı satın alımlarda da oluyor. Ancak, tüketici danışma merkezi tarafından bildirildiği üzere, kaybedilen parayı geri alma olasılığı vardır 

Transferlerde  banka ödemeyi yaptıktan sonra artık geri alınmıyor ancak Sepa otomatik ödemede durum farklı, çünkü bu ödeme yöntemiyle parayı geri almak en kolayı oluyor.

Tüketici danışma merkezine göre , yasal veya onaylanmış bir otomatik ödemeyi iptal etmek için ödeme tarihinden itibaren sekiz haftanız var.

İnternet dolandırıcılığı: Tüketiciler kredi kartıyla ödeme yaparken paralarını nasıl alıyor?

Ayrıca kredi kartı ile yapılan alışverişlerde parayı geri alma imkanı da bulunmaktadır. Kural olarak, geri ödeme prosedürü kullanılarak ödemeler kolayca iptal edilebilir. Bir işlem ücreti uygulanabilir, ancak bu, özellikle büyük siparişler için ödeme yapabilir.

Paypal gibi sağlayıcılar, alıcı koruması olarak bilinen şeye sahiptir. Dolandırıcılığın ilk etapta meydana gelmemesi için, müşteriler bir satın alma işlemi yapmadan önce faydalı ipuçlarını ve püf noktalarını zaten düşünebilirler.

İnternet dolandırıcılığı: Tüketiciler kendilerini çevrimiçi alışverişlerden nasıl koruyabilirler?

Çoğu durumda daha dikkatli bakmak yeterli oluyor . Genellikle alıcıları kandırmak için minimum bir ad değişikliği yeterlidir. Ayrıca arama motoruna şirketin adı "dolandırıcılık" veya "saha raporu" terimleri ile girilebilir.

Sahte bir mağazaysa, tüketiciler bunun kanıtını bulabilir. Belirtilen hizmet yardım hattını aramak da genellikle yardımcı olabilir. Örneğin, özel şahıslar bunu rapor ederse, dolandırıcılık varsayılabilir.

Sahte bir dükkan için başka bir uyarı , var olmayan veya eksik bir baskıdır. Sağlanan adresler, Google Haritalar kullanılarak da bulunabilir. İlk etapta bir adres yoksa, o da şüphelidir.

Fotoğraf: Unsplash - rupixen

HABERE YORUM KAT