İngiltere'den Euro 2020 finali için flaş hamle

İngiltere'den Euro 2020 finali için flaş hamle

İngiltere, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) maçlarında ev sahipliğini Macaristan'a kaptırmamak için karantina kurallarını gevşetmenin yollarını arıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley stadyumu şampiyonanın yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapacak. Ancak Covid-19 tedbirleri kapsamında ülkeye yapılacak seyahatlerde sarı listedeki bir ülkeden İngiltere'ye giriş yapanların 10 gün süreyle kendilerini karantinaya alma zorunluluğu bulunuyor.

Türkiye hariç şampiyonaya katılan ülkelerin tamamı İngiltere'deki sarı listede yer alıyor. Türkiye ise halen kırmızı listede bulunuyor, bu sebeple Türkiye'den İngiltere'ye seyahat edenlerin 10 gün süreyle hükümetin kabul ettiği otellerde masrafları kendilerince karşılanmak üzere karantina kalması gerekiyor.

Şampiyonayı düzenleyen Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) karantina kuralları sebebiyle ortaya çıkabilecek zorlukların önüne geçmek için Wembley'de oynanması planlanan maçların Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye kaydırılmasına karar verebileceği ihtimali İngiliz yetkilileri telaşlandırdı.

Avrupa Birliği içindeki Schengen alanında bulunan Macaristan'da sınır kontrolleri olmaksızın birçok AB vatandaşının seyahat özgürlüğünün bulunduğu ve ülkedeki Covid-19 tedbirlerinin geçtiğimiz günlerde gevşetilmesi sonucu maçların tam kapasite seyirci ile oynanma ihtimalinin bulunduğu belirtiliyor.

KAYNAK: EURONEWS

HABERE YORUM KAT