İngiltere'de sanayi üretimi resmen çöktü: Korona krizi bitmiyor

İngiltere'de sanayi üretimi resmen çöktü: Korona krizi bitmiyor

İngiltere'de sanayi üretimi koronavirüs nedeniyle tarihindeki en ağır krizlerden birini aşmaya çalışıyor. Ancak üretimdeki gerilemenin önüne henüz geçilebilmiş değil.

Bir dönemin üzerinde güneş batmayan sanayi imparatorluğu İngiltere'de sanayi üretimi, koronavirüs nedeniyle yerle bir oldu. Korona krizinin, İngiltere'deki sanayi üretimini nisan ve haziran ayları arasındaki ikinci çeyrekte son 45 yılda hiç olmadığı kadar ağır bir şekilde aşağı çektiği ortaya çıktı. 

Sektör kuruluşu CBI'dan yapılan açıklamada, üretim barometresinin, verilerin toplanmaya başladığı 1975 yılından beri ilk kez bu kadar düşük bir noktaya gerilediğine dikkat çekildi. İngiltere'deki ihracatçı şirketlerin aldıkları siparişlerin de sadece haziran ayında bile tarihinin en geri düzeyine indiği belirlendi.

Aynı zaman kimya sektöründeki üretici şirketlerden Ineos'un yöneticisi olan CBI uzmanlarından Tom Crotty, Reuters'e şunları söyledi: “Covid-19 krizi imalat sanayisini çok zor bir meydan okumayla karşı karşıya bıraktı. Rakamlar çok zor koşulların bir yansıması. Bu zorluklar tüm ülkedeki işletmeleri çevrelemiş durumda.”

CBI'ye göre, işletmeler gelecek üç ay için görece daha az kötümser bir ruh haline sahip. Koronavirüs krizinden  en kötü etkilenen birkaç ülke arasında yer alan İngiltere'de, bu salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43 bine yakın. 

+49 – LONDRA

HABERE YORUM KAT