İngiltere'de iki Omicron vakası

İngiltere'de iki Omicron vakası

İngiltere'de iki Omicron vakası tespit edildi. Almanya'da ve Çekya'da Omicron varyantı olduğundan şüphelenilen birer vaka için incelemeler devam ediyor.

Avrupa'daki ilk Omicron vakasının dün Belçika'da görülmesinin ardından bugün İngiltere'de de tespit edildi. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, ülkede iki vakanın tespit edildiğini bildirdi. İki vakanın da Güney Afrika ile ilişkisi olduğu açıklandı. Bakan, hızlı davranılarak söz konusu kişilerin karantinaya alındığını ve olası temaslıların takip edildiğini ifade etti. 

Almanya ve Çekya da Omicron varyantı olduğundan şüphelendikleri birer vaka tespit ettiklerini açıkladı.

Almanya’nın Hessen eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanı Kai Klose, "Omicron varyantının Almanya’da gelmiş olması çok olası" açıklaması yaptı. Güney Afrika'dan Frankfurt Havalimanı’na gelen birinde “pek çok mutasyon geçirmiş” virüse rastlandığını belirten Klose, vakanın Omicron varyantı olduğuna dair şüphelerin bulunduğunu, söz konusu kişinin karantinaya alındığını açıkladı.

Almanya’nın yanı sıra, Çekya da şüpheli bir vaka tespit edildiğini bildirdi. Namibya’dan gelen bir kişinin Namibya dönüşü pozitif çıktığı ve virüs diziliminin laboratuvarda incelendiği belirtildi.

Almanya'da aşı zorunluluğu tartışması

Almanya'da çok bulaşıcı olduğu tahmin edilen Omicron virüsünden sonra korona kısıtlamalar ve aşı zorunluluğu konusunda tartışmalar başladı. Sosyal Demokrat Parti (SPD)’nin sağlık uzmanı Karl Lauterbach, virüsün "düşünülenden çok daha agresif” olduğunu söyledi ve korona kısıtlamalarının buna uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. “Halihazırda var olan dalgaya daha şiddetli bir varyantın eklenmesinden daha kötü bir şey olamaz” ifadelerini kullanan Lauterbach, hatırlatma dozlarının varyanta karşı koruyacağı konusunda emin olduğunu söyledi.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT