İngiltere'de aşı pasaportu tartışması

İngiltere'de aşı pasaportu tartışması

İngiltere Başkanı Boris Johnson Uluslararası seyahatler ve sosyal etkinlik alanlarının güvenliği için önerilen aşı pasaportu uygulamasını gözden geçireceğini duyurdu.

İngiltere’de Covid-19 nedeniyle aksayan uluslararası seyahatlerin güvenli bir şekilde sağlanabilmesi ve ülke içindeki sosyal etkinlik alanlarına girilebilmesi için aşı pasaportu uygulanması fikrinin değerlendirileceği duyuruldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere’de Covid-19 aşısı olanların bir belgeye sahip olması fikrinin gözden geçirileceğini belirterek, etkinlik alanlarındaki ziyaretlere izin vermek için bir sertifika kullanmanın “İngiltere için bir yenilik” olacağını belirtti.

Johnson, bir bara veya tiyatroya gitmek için göstermeniz gereken bir belgeye sahip olmanın daha önce bir benzerinin yaşanmadığını ifade etti.

"BAZI İNSANLAR AŞI OLMAYI REDDEDEBİLİR"

İnsanların Covid-19 “statüsünü” kanıtlamak için aşı pasaportu veya sertifika kullanmalarının “derin ve karmaşık bir konu” olduğunu belirten Johnson, aşı pasaportlarının uygulanmaya konmasında “yetkilendirme” veya “insanlara yasak koyma” gibi “etik sorular” olduğunu ifade etti.

Johnson, “Aşı olamayan kişilere karşı ayrımcı olamayız. Bu tıbbi bir neden olabilir veya bazı insanlar aşı olmayı reddedebilir” dedi. Johnson ayrıca, İngiltere’nin Covid-19 aşısı olmayanlara karşı “ayrımcı olamayacağını” sözlerine ekledi.

Kaynak: SÖZCÜ

FOTO: SÖZCÜ


 

HABERE YORUM KAT