İngiltere'de 1 Mayıs kutlamaları

İngiltere'de 1 Mayıs kutlamaları

İngiltere'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla binlerce kişi Trafalgar Meydanı gibi kentin sembolik noktalarında bir araya geldi.

abah saatlerinde kentin farklı bölgelerinden gelen binlerce kişi kortej halinde yürüyerek meydana doğru ilerledi. Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT), Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikası (PCS), oyuncular ve sanatçıların bağlı olduğu Equity sendikası gibi kuruluşların Clerkenwell bölgesinde düzenlediği toplanma çağrısı, ana yürüyüş kolu burada oluştu. Buradan yaklaşık 3 kilometrelik mesafedeki Trafalgar Meydanı'na yürüyen kalabalık, adil çalışma koşulları, enflasyon üzerinde zam talepleri ve hayat pahalılığı gibi konularda sloganlar attı.

RMT Genel Sekreteri Mick Lynch, yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın sadece bir işçi günü değil, aynı zamanda işçi hakları için önemli bir sembol olduğunu belirtti. Lynch, demokratik düzenin saldırı altında olduğunu söyleyerek hükümetin çalışanlara karşı politikalarını eleştirdi. Ayrıca, meydandaki Ulusal Galeri üzerinde Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni için asılan "Mutlu ve Görkemli" yazılı pankarta işaret ederek, "Halkımızın mutlu ve görkemli olmaması bir utançtır." dedi. Lynch, hükümetin göçmen karşıtı tutumunu da eleştirerek, "Ülkenin şu anki hali için dünyanın fakir halklarını suçluyorlar." ifadesini kullandı ve birçok sektörde çalışanların greve gittiğini hatırlatarak, "ülke tamamen değişene kadar" grevlerin devam edeceğini söyledi.

Equity Genel Sekreteri Paul Fleming, yaptığı konuşmada, 40 binin üzerinde oyuncu, sokak sanatçısı, animatör gibi meslek gruplarından üyeleri olduğunu belirtti ve tüm sendikaların güçlü ve bir arada olmasının, herkesin kaliteli sanata erişimi için önemli olduğunu vurguladı. Fleming, yapımcıların milyarder olurken sanatçıların daha iyi hayat şartları için mücadele ettiğini belirterek, "Milyarderlerin cebindeki para, insanların daha iyi yayınlar izlemek için verdiği para, daha iyi demiryolu hizmeti, sağlık hizmeti almak için verdiği paralar." ifadelerini kullandı. Sendika girişimiyle birçok hak elde ettiklerini kaydeden Fleming, "

HABERE YORUM KAT