İngiltere tepki toplayan Ortadoğulu göçmen planı için harekete geçti

İngiltere tepki toplayan Ortadoğulu göçmen planı için harekete geçti

İngiltere hükümeti, ülkeye kaçak olarak giren sığınmacıları bir Afrika ülkesi olan Ruanda’ya gönderme planını başlatıyor.

İngiltere, kaçak göçmenler için ülkede ve dünyada çok tartışılan bir planı harekete geçirmek için ilk adımı attı. Hükümet, Manş Denizi'ni geçerek ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan göçmenleri Ruanda'ya göndermeyi planlıyor. Ruanda'ya gönderilecek ilk sığınmacı grubu için resmi belgelerin hazırlandığı duyuruldu. İlk uçak ise 14 Haziran'da kalkıyor. Öte yandan ülkede ve dünyada çok tartışılan bu karar aleyhine dava açılması bekleniyor.

İngiltere hükümetinin planına göre İngiltere'den sığınma talep eden bazı kişiler, başvurularının değerlendirilmesi öncesinde Ruanda'ya gönderilecek. Sığınmacılardan sorumlu olan Ruanda, ülkeye gelen kişileri bir sığınma başvurusu sürecine sokacak. Bu süre içerisinde sığınmacılara Ruanda'da barınma olanakları sağlanacak ve "başarılı" olanlara Ruanda'da beş yıllık eğitim ve destek içeren oturum izni verilecek.

Hükümetin planı, siyasetçilerden, yardım kuruluşlarından ve Anglikan kilisesinin en kıdemli dini figürü Canterbury başpiskoposundan sert eleştiriler aldı.

Fotoğraf: Phil Botha - Unsplash

 

 

HABERE YORUM KAT