İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: “Covid-19 salgını tekrar kontrol altına alındı”

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: “Covid-19 salgını tekrar kontrol altına alındı”

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ulusal karantinanın yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında yüzde 30 düşüş sağladığını belirterek, salgının kontrol altına alındığını ileri sürdü.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’da basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Hancock, Covid-19 vaka oranlarına ve önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Matt Hancock, ülke genelinde toplu test uygulamasını genişlettiklerini ve bununla belirti göstermeyenleri de test ederek salgının bulaşma riskini azalttıklarını söyledi.

Liverpool’daki toplu test uygulamasının şehirdeki vaka oranlarını başarılı bir şekilde düşürdüğünü ve hükümetin bunu daha geniş bir alana yaymak istediğini aktaran Hancock, Noel tatili için evlerine dönecek üniversite öğrencilerine olabildiğince testleri ulaştırmak istediklerini belirtti.

Hancock, ülkedeki ulusal karantinayla vaka sayılarının yüzde 30 azaldığına dikkati çekerek ”Salgını tekrar kontrol altına aldık. Vaka sayıları hâlâ on binlerin üzerinde ve hastanede yatan sayısı yüksek. İnsanların kontrolü bırakmaması gerekiyor” dedi.

205 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ 

Bu arada Sağlık Bakanlığının yayımladığı verilere göre, İngiltere’de son 24 saatte 205 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybederken toplam ölü sayısı 58 bin 448’e ulaştı. Son 24 saatte 12 bin 330 Covid-19 vakası tespit edildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 1 milyon 629 bin 657’ye yükseldi.

+49 – LONDRA

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT