İngiltere ile İsviçre arasında yeni ticaret anlaşması

İngiltere ile İsviçre arasında yeni ticaret anlaşması

İngiltere, ticaret hacmini artırmak için İsviçre ile yeni bir serbest ticaret anlaşması için müzakerelere başlayacak.

İngiltere'nin Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kemi Badenoch, bugün İsviçre'ye müzakereleri başlatmak üzere gidiyor. İngiliz hükümetinin açıklamasına göre, müzakereler iki ülke arasında "güncellenmiş ve modern" bir serbest ticaret anlaşmasının oluşturulması için odaklanacak. İsviçre, İngiltere'nin 53 milyar sterlinle 10. büyük ticaret partneri konumunda ve ticaret hacminin artırılması için finans piyasaları, hizmet sektörü, gelişen teknolojiler, veri inovasyonu ve dijital ticaret öne çıkacak.

İsviçre'nin ithalat talebinin 2050'ye kadar yüzde 78 artması beklenirken, yeni serbest anlaşmasıyla Birleşik Krallık'ın İsviçre'ye ihracat yapan işletmelerin vergilerini yıllık 7,4 milyon sterlin azaltacağı ve anlaşmanın 14 bin işletmeye katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Badenoch, müzakerelere ilişkin değerlendirmesinde, İngiltere'nin hizmet sektörü ihracatının geçen yıl 397 milyar sterlinle rekor seviyeye ulaştığını belirterek, yeni anlaşmayla iki ülke arasında hizmet sektörü ihracatı başta olmak üzere diğer alanlarda ticaret hacminin artacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT